Ingrediënten
-
500g Rundergehakt
-
100g Gerookte spekjes
-
1st Puntpaprika
-
1st Ui
-
0.5st Prei
-
3st Knoflook
-
2tl Sambal
-
1tl Koriander
-
1tl KomijnzaadGemalen
-
0.5tl Kaneelpoeder
-
0.5tl Chilipoeder
-
400g Passatauit blik
-
2el BBQ Saus
-
75g Kidneybonen
-
50g Maïs
-
4st Tortilla wrap
-
75ml Zure room
-
0.5st Little gem
-
50g Jonge kaas (rasp)
Samenvatting
Een heerlijke Mexicaanse hap! Het lijkt op een chili con carne, maar het is net eventjes ietjes anders. Wat dit tomatenprutje zo lekker maakt is de toevoeging van een snufje kaneel en 2el BBQ-saus. Supergoede smaakmakers !
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidenSnijd de puntpaprika door de helft over de lengte en daarna in dunne reepjes. De ui kun je in kwart ringen snijden. De prei in halve ringen. Zet alles klaar en zorg dat je de kidneybonen en mais al hebt uit laten lekker. |
2
Klaar
|
BakkenPak een braadpan en begin met de gerookte spekjes langzaam uit te bakken. Als ze een beetje bruin beginnen te worden, dan voeg je het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en een beetje zout. De spekjes zijn namelijk al vrij zout. Voeg de sambal toe en bak dit kort mee. Als het gehakt bruin van kleur is geworden, dan kunnen de knoflook, paprika, ui en prei erbij. Voeg nu de rest van de kruiden eraan toe; koriander, komijn, kaneel en de chilipoeder. |
3
Klaar
|
Voeg nu de passata erbij samen met de BBQ saus. Mix dit goed door elkaar en voeg dan ook de kidneybonen en de mais eraan toe. Laat het geheel nu ongeveer 10 minuten pruttelen voor je het gaat serveren. |
4
Klaar
|
Nu is alles klaar en kun je het gaan serveren. Smeer om de wrap eerst wat crème fraiche. Leg er dan een blad van de little gem erop gevolgd door het gehaktmengsel. Rol of vouw je wrap dicht en smullen maar! |