0 0
Mexicaanse wrap met gehakt

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Rundergehakt
100g Gerookte spekjes
1st Puntpaprika
1st Ui
0.5st Prei
3st Knoflook
2tl Sambal
1tl Koriander
1tl Komijnzaad Gemalen
0.5tl Kaneelpoeder
0.5tl Chilipoeder
400g Passata uit blik
2el BBQ Saus
75g Kidneybonen
50g Maïs
4st Tortilla wrap
75ml Zure room
0.5st Little gem
50g Jonge kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mexicaanse wrap met gehakt

Kenmerken:

    Toprecept als je een grote groep over de vloer krijgt!

    • 40min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijke Mexicaanse hap! Het lijkt op een chili con carne, maar het is net eventjes ietjes anders. Wat dit tomatenprutje zo lekker maakt is de toevoeging van een snufje kaneel en 2el BBQ-saus. Supergoede smaakmakers !

     



    Stappen

    1
    Klaar

    Voorbereiden

    Snijd de puntpaprika door de helft over de lengte en daarna in dunne reepjes. De ui kun je in kwart ringen snijden. De prei in halve ringen. Zet alles klaar en zorg dat je de kidneybonen en mais al hebt uit laten lekker.

    2
    Klaar

    Bakken

    Pak een braadpan en begin met de gerookte spekjes langzaam uit te bakken. Als ze een beetje bruin beginnen te worden, dan voeg je het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en een beetje zout. De spekjes zijn namelijk al vrij zout. Voeg de sambal toe en bak dit kort mee. Als het gehakt bruin van kleur is geworden, dan kunnen de knoflook, paprika, ui en prei erbij. Voeg nu de rest van de kruiden eraan toe; koriander, komijn, kaneel en de chilipoeder.
    Bak dit een paar minuten lekker door.

    3
    Klaar

    Voeg nu de passata erbij samen met de BBQ saus. Mix dit goed door elkaar en voeg dan ook de kidneybonen en de mais eraan toe. Laat het geheel nu ongeveer 10 minuten pruttelen voor je het gaat serveren.
    Verwarm ondertussen je tortilla wraps in de pan, magnetron of oven.

    4
    Klaar

    Nu is alles klaar en kun je het gaan serveren. Smeer om de wrap eerst wat crème fraiche. Leg er dan een blad van de little gem erop gevolgd door het gehaktmengsel. Rol of vouw je wrap dicht en smullen maar!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Pittige kippendijen met Gochujang
    volgende
    ‘Grilled Cheese’ tosti
    vorige
    Pittige kippendijen met Gochujang
    volgende
    ‘Grilled Cheese’ tosti

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here