0 0
Mexicaanse wrap met gehakt

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2kg Rundergehakt
250g Gerookte spekjes
2st Puntpaprika
2st Ui
1el Sambal
400g Kidneybonen
300g Maïs
450g Tuinerwten
2tl Koriander
6tl Komijnzaad Gemalen
2st Kippenbouillon blokje
800g Tomaten in blokjes uit blik
16st Tortilla wrap
250g Zure room
200g Jonge kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mexicaanse wrap met gehakt

Kenmerken:

    Toprecept als je een grote groep over de vloer krijgt!

    • 60min
    • Porties 10
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Afgelopen weekend heb ik aardig wat bezoek over de vloer gehad en daar heb ik heerlijk voor gekookt. De ingrediëntenlijst is afgestemd op 10 personen. Pas deze dus aan naar het aantal waar jij het voor wilt maken. Deze schotel heb ik geserveerd met wraps. Je kunt deze ook met rijst serveren als je dat liever hebt. Ook heb ik het pittige uit dit gerecht gehaald. Ik had voor de visite namelijk ook nog Pittige kippendijen met Gochujang gemaakt. 

     

    Laat mij weten wat je van het gerecht vind!

    Stappen

    1
    Klaar

    Voorbereiden

    Snijd de puntpaprika door de helft over de lengte en daarna in dunne reepjes. De ui kun je in kwart ringen snijden. Zet alles klaar en zorg dat je de kidneybonen en mais al hebt uit laten lekker.

    2
    Klaar

    Bakken

    Pak een ruime braadpan en begin met de gerookte spekjes langzaam uit te bakken. Als ze een beetje bruin beginnen te worden, dan voeg je het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en een beetje zout. De spekjes zijn namelijk al vrij zout. Voeg de sambal toe en bak dit kort mee. Als het gehakt bruin van kleur is geworden, dan kunnen de kidneybonen erbij samen met de mais en tuinerwten. Voeg daarna de koriander en komijn toe en verkruimel de blokjes kippenbouillon over het gerecht.
    Nu hoef je alleen nog maar de tomaten in blokjes toe te voegen en nog even lekker een half uurtje op laag vuur laten pruttelen.

    3
    Klaar

    Voor het serveren heb ik wraps gebruikt. Maak deze warm en smeer hier wat zure room op en een flinke schep van de schotel. Top het af met een beetje van de geraspte kaas en rol het als een burrito.
    Eet smakelijk!!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Pittige kippendijen met Gochujang
    volgende
    ‘Grilled Cheese’ sandwich
    vorige
    Pittige kippendijen met Gochujang
    volgende
    ‘Grilled Cheese’ sandwich

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.