Ingrediënten
-
1.5kg Kippendijen
-
2st Ui
-
500ml Kippenbouillon
-
5st Wortel
-
4st Bosui
-
500g AardappelenKleine
-
2st Paprika
-
500g RijstBasmati
-
Saus
-
3el Gochujang
-
500ml Runderbouillon
-
1st Ui
-
40g Gember
-
1st PeerAziatische of Conference
-
1st Kiwi
-
3tl Knoflookpuree
-
2el Vissaus
-
5el Sojasaus
-
4el Oestersaus
-
2el Sesamolie
-
2el Ahornsiroop
-
1el Donkere basterdsuiker
-
2el Witte basterdsuiker
Samenvatting
Het zijn erg veel ingrediënten en van sommige had ik nog nooit gedacht dat deze bij elkaar zouden passen. Dit gerecht is zoet van smaak met een pittige nasmaak. Ik hou zelf niet heel erg van pittig eten, maar de balans welke ik in dit gerecht heb gevonden is perfect! Mocht je wel heel erg van pittig houden, dan kun je Jalapeños toevoegen of wat meer Gochujang. Gochujang is een Koreaanse gefermenteerde pasta van chilipepers. Dit is niet te missen in een Koreaanse keuken
Stappen
1
Klaar
|
Start met de sausHet hoofdonderdeel van dit gerecht is de saus. Begin daarom hiermee. Je hebt hiervoor een keukenmachine nodig of een mixer. Als je niet alles in 1 keer kan maken, doe het dan in onderdelen en voeg het samen in een grotere kom. Je start met 3 eetlepels Gochujang. Maak een 500ml runderbouillon aan met een bouillonblokje en heet water. Voeg dit toe aan de Gochujang. Schil de gember, peer en kiwi en snijd dit in plakjes. Snipper daarna 1 ui en voeg dit allemaal toe in aan het mengsel. Voeg nu de knoflookpuree, vissaus, sojasaus, oestersaus, sesamolie, ahornsiroop, bruine basterdsuiker en witte basterdsuiker toe. Nu je de saus hebt kun je even je werkblad opruimen en ga je verder met het vlees en de groenten. |
2
Klaar
|
Kip en groentenHoud de kippendijen in grove stukken. Maak ze schoon als het nodig is en halveer ze. Je hoeft ze alleen te kruiden met een beetje peper en zout. De ui kun je in halve schijven snijden. De wortel, paprika en bosui snijd je julienne. De aardappelen kun je in 4 kwarten snijden. Deze hoef je niet eerst te koken, deze garen dadelijk in de saus. Maak nu de kippenbouillon klaar met kokend water en een bouillonblokje. |
3
Klaar
|
BradenPak een grote braadpan en bak de kippendijen in een beetje olie en boter. Zodra deze goudbruin zijn, dan kun je de ui toevoegen. Bak deze een 5 minuten mee. Voeg nu de saus en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Zodra het aan de kook is, dan kun je de wortel, bosui, paprika en aardappelen toe. Zet het vuur laag en laat het geheel 30-40 minuten pruttelen. In de laatste 10 minuten kun je de rijst klaarmaken. Het gerecht is klaar zodra je de kip een beetje uit elkaar kunt trekken. |