Ingrediënten
-
400g SnoekbaarsGefileerd
-
2st Knoflook
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
10g Roomboter
-
300g AspergeGroene
-
Olijfolie
-
Ciabatta
-
Honing mosterd
-
1el Mosterd
-
1el Mayonaise
-
1el Honing
-
1tl Paprikapoeder
-
0.5tl Witte wijnazijn
-
0.5tl Zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
Samenvatting
De snoekbaars is een heerlijke zoetwatervis die je niet snel ziet bij de lokale vishandel. Het is vrij eenvoudig te maken en ook snel klaar! Daarnaast is het ook nog eens vol van smaak. De gegrilde groene asperges erbij is echt een perfecte combi met de gebakken snoekbaars.
Een tijdje geleden heb ik eerder een recept gemaakt van snoekbaars en die was erg lekker! De snoekbaars had ik klaargemaakt met verschillende groenten uit de oven. Ben je benieuwd naar het recept? Check dan HIER mijn andere recept van de snoekbaars.
Na het maken van dat recept heb ik bij de vishandel gevraagd om mij weer te tippen als hij er weer één binnen had. Deze week was het weer zover en mocht ik de heerlijke snoekbaars ophalen. Ik heb ze gevraagd om de snoekbaars wel alvast te fileren. Ze kunnen het veel sneller dan ik natuurlijk!
Vis bak ik het liefste in een gietijzeren pan. Die wordt lekker heet en geeft een lekker krokantje aan je snoekbaars. Eerst met een beetje olie als de pan heet is en daarna het vuur middelhoog met een klont roomboter. Als je geen gietijzeren pan hebt, dan kan het natuurlijk ook met een koekenpan. De pan die ik thuis heb, is DEZE. Superfijn en niet duur.
Bij dit recept heb ik een honing mosterd saus geserveerd. Een klein beetje bij een hap snoekbaars is erg lekker. Als je toch liever een ander sausje, of geen sausje wilt, dan kan dat natuurlijk ook!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bak de ciabatta daarna af volgens de instructies. De ciabatta kun je met een beetje olijfolie en zout serveren. Of een smeersel wat je nog in de koelkast hebt liggen :). |
2
Klaar
|
Hak ongeveer 3 cm van de onderkant af van de asperges. Smeer ze dan in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. |
3
Klaar
|
Zet nu een vlakke gietijzeren pan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Zodra de olie heet is, dan kan je de snoekbaars erin bakken. Bak beide kanten ongeveer 1 minuut en zet dan het vuur middelhoog. Doe er nu een klont roomboter bij en bak de vis verder gaar. Probeer de vis zo min mogelijk te keren. |
4
Klaar
|
Honing mosterd sausVoor de honing mosterd saus mix je alle ingrediënten met elkaar en zet je even aan de kant tot gebruik. |
5
Klaar
|
Het kost allemaal niet heel veel tijd, maar nu kun je lekker genieten van mooie producten! Serveer de honing mosterd saus er apart bij. |