0 0
Pittige gehaktballen met oude kaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Gehaktbal
1kg Gehakt Half-om
1tl Sambal
1tl Mosterd
1tl Worcestersaus
100gr Oude kaas Geraspt
0.5st Zoete ui
3st Knoflook Teentjes
3tl Cajun
2st Eieren
3el Paneermeel
Zwarte peper
Salade
1st Rode ui
150g Feta
75g Gemengde sla
1st Avocado
0.5st Komkommer
2el Griekse yoghurt
Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pittige gehaktballen met oude kaas

Kenmerken:

    Pittige ballen van Robin

    • 60min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Gehaktbal

    • Salade

    Samenvatting

    Delen

    Het zijn weliswaar niet oma’s gehaktballen, maar zeker wel de moeite waard. Deze pittige gehaktballen gevuld met oude kaas zijn ook lekker als een snack. Maak de ballen wat kleiner en neem er een pilsje bij?.

    Bij dit gerecht heb ik ook een lekker salade gemaakt. De patatjes zijn uiteraard voor de liefhebber. Je kunt ook een gekookte of gebakken aardappel erbij doen.

    Stappen

    1
    Klaar

    Doe het gehakt in een grote kom waar je straks alles gemakkelijk kunt mengen.
    Begin met de zoete ui en knoflook heel fijn te snijden. Als je het te grof doet, dan valt je gehaktbal bij het braden gemakkelijk uit elkaar.
    Rasp daarna de oude kaas. Hoe oud de kaas moet zijn is geheel aan jezelf.

    2
    Klaar

    Als je alles hebt gesneden en geraspt, dan kun je alle ingrediënten bij elkaar doen. Ik heb er bewust voor gekozen om er geen extra zout bij te doen. Dit zit al genoeg in de van in.
    Kneedt alles goed door elkaar. Als je denkt dat alles goed gemengd is, dan check je hoe stevig het gehaktmengsel is. Als het gemakkelijk uit elkaar valt, doe er dan nog wat extra paneermeel bij.
    Als je klaar bent, dan kun je beginnen met ballen draaien! Met deze hoeveelheid gehakt kun je 7 grote ballen draaien.

    3
    Klaar

    Zet een grote braadpan op het vuur en doe een klein beetje olie en een goede klont roomboter in de pan. Zodra de boter is gesmolten kunnen de ballen erin. Zodra ze rondom bruin zijn, dan kun je het vuur lager zetten. Doe de deksel erop en braad de ballen ongeveer nog een 20 minuten. Maak tijdens het wachten de salade.

    4
    Klaar

    Voor de salade snijd je de rode ui in halve ringen, de avocado in grove stukken, de feta in kleine blokjes en de komkommer in halve rondjes.
    Voeg het samen met de overige ingrediënten. Als laatste doe je de yoghurt en de olie eroverheen. Voeg peper en zout toe naar smaak.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Udon noodlesoep met kippendijen
    volgende
    Romige pasta met zalm
    vorige
    Udon noodlesoep met kippendijen
    volgende
    Romige pasta met zalm

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.