Ingrediënten
-
Gehaktbal
-
1kg GehaktHalf-om
-
3tl Sambal
-
1tl Mosterd
-
1tl Worcestersaus
-
100gr Oude kaasGeraspt
-
0.5st Zoete ui
-
3st KnoflookTeentjes
-
3tl Cajun
-
2st Eieren
-
3el Paneermeel
-
Zwarte peper
-
Salade
-
1st Rode ui
-
150g Feta
-
75g Gemengde sla
-
1st Avocado
-
0.5st Komkommer
-
2el Griekse yoghurt
-
Olijfolie
Samenvatting
Het zijn weliswaar niet oma’s gehaktballen, maar zeker wel de moeite waard. Deze pittige gehaktballen gevuld met oude kaas zijn ook lekker als een snack. Maak de ballen wat kleiner en neem er een pilsje bij?.
Bij dit gerecht heb ik ook een lekker salade gemaakt. De patatjes zijn uiteraard voor de liefhebber. Je kunt ook een gekookte of gebakken aardappel erbij doen.
Stappen
1
Klaar
|
Doe het gehakt in een grote kom waar je straks alles gemakkelijk kunt mengen. |
2
Klaar
|
Als je alles hebt gesneden en geraspt, dan kun je alle ingrediënten bij elkaar doen. Ik heb er bewust voor gekozen om er geen extra zout bij te doen. Er zit namelijk al genoeg zout in de oude kaas. |
3
Klaar
|
Zet een grote braadpan op het vuur en doe een klein beetje olie en een goede klont roomboter in de pan. Zodra de boter is gesmolten kunnen de ballen erin. Zodra ze rondom bruin zijn, dan kun je het vuur lager zetten. Doe de deksel erop en braad de ballen ongeveer nog een 20 minuten. Maak tijdens het wachten de salade. |
4
Klaar
|