Ingrediënten
-
30g Verse basilicumKan ook 2/3 van een basilicum plantje
-
1 handje Blad spinazie
-
0.5st Citroen
-
40g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
35g Pijnboompitten
-
4el Olijfolie
-
1st Knoflook
Samenvatting
Ooit al eens je pesto zelf willen maken? Met dit recept heb je het binnen een handomdraai gemaakt. Het zeker niet lastig. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal makkelijk. Heb je dit niet, no problemo! Je kunt het ook met een vijzel maken.
Deze pesto heb ik ook gebruikt in mijn recept Pasta kip pesto.
Probeer het ook en laat mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Rooster eerst je pijnboompitten. Doe die op een middellaag vuur en houd ze in beweging. Als ze verbrand zijn, dan laat dit een geen lekkere smaak achter in je pesto. Als ze bruin gekleurd zijn, dan haal je ze uit de pan en laat je ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Als je Parmezaanse kaas in een blok hebt gekocht, dan moet je deze eerst wel even raspen. |
2
Klaar
|
Doe nu de knoflook, pijnboompitten, spinazie, basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas in de keukenmachine, blender of vijzel. Doe hier nu het sap van de halve citroen doorheen. Voeg ook al een beetje peper en zout toe. |