Ingrediënten
-
6 stk Witlof
-
1zakje 4 Kazensaus
-
300 gr Brie
-
150g Pancetta
-
Handvol Gemengde notenOngezout
-
0.5tl Nootmuskaat
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingMaak de stronkjes witlof schoon, snijd in grove stukken. Kook ze gedurende 8 minuten en giet ze af. Laat dit goed uitlekken op keukenpapier. |
2
Klaar
|
klaarmaken sausMaak een saus van het zakje 4 kazensaus, zoals beschreven op de verpakking, en doe er een snufje nootmuskaat doorheen. |
3
Klaar
|
roosteren van de notenZet een pan op het vuur en rooster de noten. Kijk wel uit, het kan snel verbranden. |
4
Klaar
|
brie en pancetta snijdenSnijd de brie in gelijkwaardige plakken en leg dit even opzij. |
5
Klaar
|
Voorverwarmen ovenZet de oven op 200 graden en verwarm 10 minuten voor . |
6
Klaar
|
Afwerking van de schotelLeg de witlofstukjes in een ovenschaal en giet er de kaassaus over, roer dit even door. Bedek ze met de schijfjes brie en zet 15 à 20 minuten in de oven. Kijk af en toe of het niet te hard gaat, zet anders de oven iets lager. Wanneer de ovenschotel klaar is, werk af met de noten en pancetta. Serveer de witlofschotel met eventueel brood. |