• Home
  • Diner
  • Crispy eiernoedels met bacon en groenten Japans gerecht
0 0
Crispy eiernoedels met bacon en groenten Japans gerecht

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

400g Bacon dik gesneden
400g Japanse groenten mix
1 pak eiermie
2 Eieren
1 el sherry dry
1 el Oestersaus of naar eigen smaak
1 el soyasaus of naar eigen smaak
1 tl Sambal of naar eigen smaak
4 teentjes Knoflook of naar eigen smaak
Maïzena
2 stengels Lenteui
100 ml Kippenbouillon van een bouillonblokje of kippenbouillon poeder
Sesamolie
1 el Sesamzaad
Zwarte peper
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Crispy eiernoedels met bacon en groenten Japans gerecht

Kenmerken:
  • Spicy

Het is een heerlijk gerecht maar ook makkelijk te maken.
Je hoeft echt geen 3-sterren kok hiervoor te zijn

  • 30min
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit Japanse gerecht is makkelijk te maken en oh zo lekker!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

kook 2 strengen eiermie zoals op het pak beschreven met een kippenbouillonblokje
laat dit hierna uitlekken in een zeef (doe er een deksel op zodat het niet teveel plakt)

2
Klaar

kluts 2 eieren in een schaaltje en laat dit even staan

3
Klaar

flinke scheut sesamolie in een wok of koekenpan
bak eerst de bacon hierin maar niet te lang

4
Klaar

doe de Japanse groente mix erbij en roerbak dit samen met de sambal, oestersaus, knoflook, soyasaus, sake of sherry en sesamzaadjes

5
Klaar

doe hierna de 100 ml kippenbouillon bij en zet het vuur wat lager

6
Klaar

pak een kopje met voor de helft koud water en schep hier een flinke eetlepel maizena in en roer dit goed door
giet dit over op het groentemengsel en roer dit even goed door, de saus (het vocht) is gebonden nu en laat dit op het vuur zachtjes pruttelen

7
Klaar

doe in een andere koekenpan een scheut sesamolie en laat het warm worden
pak de mie uit de zeef en leg dit in de koekenpan, spreid dit uit tot aan de rand
verdeel de 2 geklutste eieren hierover heen en zet het vuur laag
deksel erop en even wachten tot het ei gestold is
(kijk af en toe of het niet te hard gaat aan de onderkant)
wat peper en zout over de gebakken eiermie
pak een bord en leg dit op de koekenpan en draai de pan om
de gebakken onderkant ligt nu aan de bovenkant
laat dit voorzichtig zakken over het groentemengsel
strooi er wat lente-ui over en klaar is kees ...

どうぞお召し上がりください
Dōzo omeshiagarikudasai oftewel EET SMAKELIJK

kaat54

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Doperwtensalade met warm gerookte zalm
Sugersnap Wok
volgende
Kippendij Sugersnap Aziatische Wok
vorige
Doperwtensalade met warm gerookte zalm
Sugersnap Wok
volgende
Kippendij Sugersnap Aziatische Wok