0 0
Eendenborst met een fruitige saus

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Eendenborst
500g Wortel
100g Shiitake
50g Kastanjechampignons
50g Oesterzwammen
150g Haricots verts
1st Chili
1tl Sesamzaad
1tl Knoflookpoeder
1tl Peterselie
2el Sojasaus
Fruitige saus
1st Sinaasappel
3st Bosui
3st Knoflook
2cm Gember
2el Sesamolie
1st Steranijs
100ml Sojasaus
3el Honing
1st Kaneelstok

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eendenborst met een fruitige saus

Kenmerken:

    Een gerecht die je zo in een goed restaurant zou krijgen.

    • 45min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Fruitige saus

    Samenvatting

    Delen

    Eendenborst is niet een product die ik vaak bereid. De laatste keer dat ik dit heb gedaan is wel een half jaar geleden denk ik. Het is niet super moeilijk om te bereiden en je kunt zo’n lekkere krokante korst creëren. Het sausje wat ik erbij heb is echt zo lekker!
    Als je dit gerecht voor het eerst maakt, dan doe je er misschien iets langer over dan 45minuten.

     

    Stappen

    1
    Klaar

    Start met het schillen van de wortelen, het schoonmaken van de paddestoelen en het fijn snijden van de knoflook en chili. Snijd ook de uiteinden van de haricot verts eraf.

    2
    Klaar

    Pak je eendenborst en dep het af met keukenpapier. Snijd daarna de huidkant schuin in zodat je een ruitvorm krijg. Hoeft niet diep, maar helpt straks om de huid krokant te maken. Bestrooi het daarna met flink wat peper en een normale hoeveelheid zout.

    3
    Klaar

    De saus

    Snijd het groene gedeelte van de bosui af. Dit kun je gebruiken voor de garnering. Het witte gedeelte kun je kneuzen en gebruik je voor de saus. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Pers het sap uit de sinaasappel en snijd 5 dikke repen uit de schil. De rest kun je weggooien.
    Verwijder de schil van de knoflook en plet deze met je mes.

    Pak nu een steelpannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Breng dit rustig aan de kook en laat het indikken. Zodra je denkt dat het dik genoeg is, dan zet je het vuur eronder uit.

    4
    Klaar

    Verwarm de oven voor tot 200°C.
    Kook de haricot verts alvast beetgaar. Deze zal je dadelijk bij de paddestoelen toevoegen tijdens het bakken.
    Leg de wortelen in een ovenschaal en besprenkel met olie. Voeg er ook nog een beetje peper en zout aan toe.
    Als de oven is voorverwarmt, dan kun je de wortelen erin doen. Deze hebben ongeveer 15 min nodig.

    5
    Klaar

    Bak de eendenborst in een ovenbestendige koekenpan. De eendenborst leg je met de huid naar beneden in een koude pan. Je hoeft hier geen olie of boter aan toe te voegen. Zet daarna het vuur eronder aan op middelhoog. Op deze manier komen de vetten langzaam vrij. Als de huid krokant is, dan schroei je 'm rondom dicht. Zet de pan daarna 5 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C. Zorg ervoor dat de huidkant onder ligt. Zodra je de eend uit de oven hebt gehaald, dan lak je deze af met het sausje die je hebt gemaakt. Laat het dan nog een kleine 5 minuten rusten.

    6
    Klaar

    Tijdens het wachten op de eend bak je de paddestoelen. Pak een wokpan, voeg hier een beetje olie aan toe en zet deze op hoog vuur.
    Voeg dan de paddestoelen en chili toe. Voeg dan de knoflookpoeder, peterselie en sesamzaadjes toe. Bak dit even lekker door en zet het vuur dan wat lager. Voeg nu de sojasaus toe en de gekookte haricot verts.

    7
    Klaar

    Het is even wat werk geweest, maar nu is alles klaar! Het restant van de saus kun je op tafel zetten.
    Eet smakelijk en laat mij weten wat je ervan vindt!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ
    volgende
    Italiaans broodje met venkelsalami
    vorige
    Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ
    volgende
    Italiaans broodje met venkelsalami