Ingrediënten
-
2st Eendenborst
-
500g Wortel
-
100g Shiitake
-
50g Kastanjechampignons
-
50g Oesterzwammen
-
150g Haricots verts
-
1st Chili
-
1tl Sesamzaad
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Peterselie
-
2el Sojasaus
-
Fruitige saus
-
1st Sinaasappel
-
3st Bosui
-
3st Knoflook
-
2cm Gember
-
2el Sesamolie
-
1st Steranijs
-
100ml Sojasaus
-
3el Honing
-
1st Kaneelstok
Samenvatting
Eendenborst is niet een product die ik vaak bereid. De laatste keer dat ik dit heb gedaan is wel een half jaar geleden denk ik. Het is niet super moeilijk om te bereiden en je kunt zo’n lekkere krokante korst creëren. Het sausje wat ik erbij heb is echt zo lekker!
Als je dit gerecht voor het eerst maakt, dan doe je er misschien iets langer over dan 45minuten.
Stappen
1
Klaar
|
Start met het schillen van de wortelen, het schoonmaken van de paddestoelen en het fijn snijden van de knoflook en chili. Snijd ook de uiteinden van de haricot verts eraf. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
De sausSnijd het groene gedeelte van de bosui af. Dit kun je gebruiken voor de garnering. Het witte gedeelte kun je kneuzen en gebruik je voor de saus. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Pers het sap uit de sinaasappel en snijd 5 dikke repen uit de schil. De rest kun je weggooien. Pak nu een steelpannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Breng dit rustig aan de kook en laat het indikken. Zodra je denkt dat het dik genoeg is, dan zet je het vuur eronder uit. |
4
Klaar
|
Verwarm de oven voor tot 200°C. |
5
Klaar
|
Bak de eendenborst in een ovenbestendige koekenpan. De eendenborst leg je met de huid naar beneden in een koude pan. Je hoeft hier geen olie of boter aan toe te voegen. Zet daarna het vuur eronder aan op middelhoog. Op deze manier komen de vetten langzaam vrij. Als de huid krokant is, dan schroei je 'm rondom dicht. Zet de pan daarna 5 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C. Zorg ervoor dat de huidkant onder ligt. Zodra je de eend uit de oven hebt gehaald, dan lak je deze af met het sausje die je hebt gemaakt. Laat het dan nog een kleine 5 minuten rusten. |
6
Klaar
|
Tijdens het wachten op de eend bak je de paddestoelen. Pak een wokpan, voeg hier een beetje olie aan toe en zet deze op hoog vuur. |
7
Klaar
|
Het is even wat werk geweest, maar nu is alles klaar! Het restant van de saus kun je op tafel zetten. |