0 0
Crispy chicken burger met honing-mosterd saus

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De kip
2st Kippendijen
0.5tl Chilipoeder
1tl Cajun
1tl Mosterdpoeder
1tl Paprikapoeder
1tl Zeezout
1tl Zwarte peper
1el Zonnebloemolie
Paneren
2st Eieren
50g Bloem
150g Panko
Saus
1el Mosterd
1el Mayonaise
1tl Paprikapoeder
1el Honing
0.5tl Witte wijnazijn
0.5tl Zeezout
0.5tl Zwarte peper
Rest
2st Hamburgerbroodjes
1st Little gem
6st Ontbijtspek
2plakken Cheddar
2st Ui
15g Roomboter
0.5l Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Crispy chicken burger met honing-mosterd saus

Kenmerken:

    Wie houdt er nu niet van een 'crunch'?!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De kip

    • Paneren

    • Saus

    • Rest

    Samenvatting

    Delen

    Heerlijk en binnen 30 minuten tafel! Dit is één van mijn favoriete burgers. Ik maak graag burgers van rund, maar die krokante bite kun je echt alleen maar met kip voor elkaar krijgen. Deze krokante kipburger is niet moeilijk om te maken. Je hoeft niet per sé de kip een dag van tevoren te kruiden. Om een goede crunch te krijgen voor deze kipburger kun je er voor kiezen om een dubbele paneerlaag te doen. Je kunt er dan voor kiezen om de eerste laag met normaal paneermeel te doen en de 2e met panko.

    Er staat ook een andere variant van de krokante kipburger op de website. Ook erg lekker! Het bijzondere aan deze burger zijn de langzaam gekarameliseerde uien. Daar bovenop wat uitgebakken spek en een honing-mosterd saus. Mocht je toch iets anders zoeken dan deze krokante kipburger, check dan de site voor meer lekkere burger recepten!

    Stappen

    1
    Klaar

    Begin eerst met het karameliseren van de ui. Dit duurt namelijk het langste. Snijd hiervoor de ui in halve ringen en doe het in een koekenpan met de roomboter. Voeg ook nog een beetje zeezout toe. Zet het vuur middelhoog en laat de uien ongeveer 20 minuten karameliseren.

    Mix ook alvast de ingrediënten voor de saus en zet deze aan de kant. Bak ook het ontbijtspek uit en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Zet ook deze even aan de kant.

    2
    Klaar

    Start nu met het marineren van je kip. Snijd eerst de overtollige stukjes vet eraf. Pak daarna 2 stukken huishoudfolie en leg je kip ertussen. Sla de kip dan plat tot ongeveer een dikte van ongeveer 2cm. Smeer ze dan in met de zonnebloemolie. Mix daarna de kruiden met elkaar en kruid je kip goed in.

    3
    Klaar

    Pak nu een diepe pan, zet het vuur eronder aan en giet hier de zonnebloemolie in. Het moet een laagje van ongeveer 2 cm zijn zodat je de kip er goed in kan frituren. Zet nu 2 borden klaar. 1 voor de bloem en 1 voor de panko. Klop daarna de eieren los in een kommetje.

    4
    Klaar

    Pak nu een stuk kippendij en haal deze door de bloem. Haal het daarna door het ei gevolgd door de panko. Om het dubbel te paneren doe je het nu weer in het ei en opnieuw door de panko. Leg de kip nu gelijk in de pan en bak deze aan beide kanten mooi goudbruin. Zodra je ze eruit heb gehaald leg je er een plak cheddar op om te smelten.
    Volg deze stap voor elk stuk kippendij dat je hebt.

    5
    Klaar

    Als je het lekker vindt kun je nog even je broodjes afgrillen.
    Bouw ze daarna op door eerst een plak little gem erop te leggen en daarna je kipburger. Leg dan een beetje van de gekarameliseerde uien of en daarna 3 stuks ontbijtspek. Verdeel er nog wat van de honing-mosterd saus over en smakelijk eten!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Gerookte zalm carpaccio
    volgende
    Gebakken rijst met zoete kip
    vorige
    Gerookte zalm carpaccio
    volgende
    Gebakken rijst met zoete kip