Ingrediënten
-
De kip
-
2st Kippendijen
-
0.5tl Chilipoeder
-
1tl Cajun
-
1tl Mosterdpoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
1el Zonnebloemolie
-
Paneren
-
2st Eieren
-
50g Bloem
-
150g Panko
-
Saus
-
1el Mosterd
-
1el Mayonaise
-
1tl Paprikapoeder
-
1el Honing
-
0.5tl Witte wijnazijn
-
0.5tl Zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
-
Rest
-
2st Hamburgerbroodjes
-
1st Little gem
-
6st Ontbijtspek
-
2plakken Cheddar
-
2st Ui
-
15g Roomboter
-
0.5l Zonnebloemolie
Samenvatting
Heerlijk en binnen 30 minuten tafel! Dit is één van mijn favoriete burgers. Ik maak graag burgers van rund, maar die krokante bite kun je echt alleen maar met kip voor elkaar krijgen. Deze krokante kipburger is niet moeilijk om te maken. Je hoeft niet per sé de kip een dag van tevoren te kruiden. Om een goede crunch te krijgen voor deze kipburger kun je er voor kiezen om een dubbele paneerlaag te doen. Je kunt er dan voor kiezen om de eerste laag met normaal paneermeel te doen en de 2e met panko.
Er staat ook een andere variant van de krokante kipburger op de website. Ook erg lekker! Het bijzondere aan deze burger zijn de langzaam gekarameliseerde uien. Daar bovenop wat uitgebakken spek en een honing-mosterd saus. Mocht je toch iets anders zoeken dan deze krokante kipburger, check dan de site voor meer lekkere burger recepten!
Stappen
1
Klaar
|
Begin eerst met het karameliseren van de ui. Dit duurt namelijk het langste. Snijd hiervoor de ui in halve ringen en doe het in een koekenpan met de roomboter. Voeg ook nog een beetje zeezout toe. Zet het vuur middelhoog en laat de uien ongeveer 20 minuten karameliseren. Mix ook alvast de ingrediënten voor de saus en zet deze aan de kant. Bak ook het ontbijtspek uit en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Zet ook deze even aan de kant. |
2
Klaar
|
Start nu met het marineren van je kip. Snijd eerst de overtollige stukjes vet eraf. Pak daarna 2 stukken huishoudfolie en leg je kip ertussen. Sla de kip dan plat tot ongeveer een dikte van ongeveer 2cm. Smeer ze dan in met de zonnebloemolie. Mix daarna de kruiden met elkaar en kruid je kip goed in. |
3
Klaar
|
Pak nu een diepe pan, zet het vuur eronder aan en giet hier de zonnebloemolie in. Het moet een laagje van ongeveer 2 cm zijn zodat je de kip er goed in kan frituren. Zet nu 2 borden klaar. 1 voor de bloem en 1 voor de panko. Klop daarna de eieren los in een kommetje. |
4
Klaar
|
Pak nu een stuk kippendij en haal deze door de bloem. Haal het daarna door het ei gevolgd door de panko. Om het dubbel te paneren doe je het nu weer in het ei en opnieuw door de panko. Leg de kip nu gelijk in de pan en bak deze aan beide kanten mooi goudbruin. Zodra je ze eruit heb gehaald leg je er een plak cheddar op om te smelten. |
5
Klaar
|
Als je het lekker vindt kun je nog even je broodjes afgrillen. |