Ingrediënten
-
1st Hele kip
-
1klont Roomboter
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
2st Winterpeen
-
1st PaprikaGeel
-
1st Courgette
-
RUB
-
0.5el Tijm
-
0.5el Donkere basterdsuiker
-
0.5el Knoflookpoeder
-
0.5el Paprikapoeder
-
1tl Komijnzaad
-
1tl Zeezout
-
0.5el Zwarte peper
-
0.5el Basilicum
-
1tl Chilivlokken
-
1tl Selderij
Samenvatting
Eerder heb ik al een hele kip gemaakt op een bierblik vanuit de BBQ. Check het recept HIER. De rub welke ik had gemaakt was erg lekker en daarmee ook voor dit recept gebruikt.
Deze keer heb ik de kip klaargemaakt in de oven en zonder bier! Alcoholvrije kip dus :).
Om het vlees goed sappig te houden heb ik gezouten roomboter onder de huid aangebracht. Tijdens het bakproces wordt dit opgenomen door het vlees. Uiteraard kunnen de groenten niet missen bij een maaltijd. Gotta stay healthy! Om de totale smaakbeleving te krijgen heb ik de groenten in dezelfde braadslede gedaan als de kip. De groenten worden daarmee gegaard in de sappen van de kip.
Probeer het recept uit!
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 230°C. Zet alvast de braadslede in de oven. |
2
Klaar
|
Bereid de kip voorVoeg alle ingrediënten voor de rub samen in een vijzel. Hier kan je het nog even verder fijn malen. Je kunt het ook in een kommetje doen als je het niet nodig vindt om verder te malen. Dep de kip nog een beetje droog. Pak een lepel en maak de huid wat los van de borst. Pak daarna een klont roomboter en verdeel dit met je vingers tussen de huid en borst. Als je dit hebt gedaan, dan giet je wat olijfolie over de kip heen. Pak nu de rub en smeer de kip goed in. Zorg dat je alle plekjes bedekt. Mocht je toch nog een beetje rub overhoudt, dan kan dit in de binnenholte van de kip. |
3
Klaar
|
OventijdDe braadslede kun je nu uit de oven halen. Deze is inmiddels al goed voorverwarmd. Giet hier eerst een scheut olie in. Verdeel de groenten nu over de bodem van de braadslede. Kruid dit een beetje met zout en peper. Leg bovenop de groenten de kip met de borst naar beneden. De temperatuur van de oven draai je nu terug naar 175°C en zet dan de braadslede in het midden van de oven. Braad de kip eerst ongeveer 20min. Na deze 20 minuten draai je de kip om waardoor de borst naar boven is gericht. Braad nu nog een 30 minuten en haal de kip eruit. Laat dit nog even 5 minuten rusten met wat aluminiumfolie er overheen. En klaar is je kip! |
4
Klaar
|
SnijdenEr zijn diverse manieren voor het snijden van een hele kip. Er zal een instructie volgen op de site, maar deze is nu nog niet aanwezig. |