0 0
Non-baked limoen-basilicum monchoutaart

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
200g Witte chocolade
200g Spritskoek
80 gr Witte basterdsuiker
400 ml Slagroom
2 st Limoen
16g Klop-fix van Dr. Oetker
400g Monchou
250 gr Framboos of ander rood fruit
60 gr Verse basilicum

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Non-baked limoen-basilicum monchoutaart

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Een verassend fris dessert

  • 45
  • Porties 10
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een toetje, anders dan anders. 

Fris, vrolijk en een ervaring rijker.

Ook lekker als dessert bij Italiaans tafelen.

Eenvoudig en zeker het proberen waard!!!

 

Stappen

1
Klaar

Bereiding bodem

Vet je bakblik in en bekleed deze met bakpapier.
Verkruimel je spritsen fijn.
Smelt de witte chocola au bain marie.
Zodra de chocola gesmolten is, haal deze van het vuur en meng met de verkruimelde spritsen.
Schep het mengsel vervolgens in het bakblik, egaliseer de bodem.
Laat dit geheel 15 minuten in de koelkast opstijven.

2
Klaar

MonChou met vulling.

Rasp de limoenen en bewaar de rasp voor de volgende stap.
Pers de limoenen vervolgens uit en vang de sap op. Hou een halve limoen over voor de garnering in de laatste stap.
Voeg in een (hoge) kom de basilicum limoensap en de MonChou toe en pureer dit geheel met de staafmixer tot één massa. (als je nog wat fijne stukjes basilicum ziet is niet erg)

3
Klaar

Slagroom met de MonChou mengen

Doe de slagroom, limoenrasp, Klop-fix en de suiker in een grote kom. Klop dit geheel vervolgens stijf. Voeg daarna het MonChou-mengsel hieraan toe en spatel rustig door elkaar tot een homogene massa.

4
Klaar

Samenvoegen

Haal de opgestijfde taartbodem uit de koelkast en schep met de spatel het MonChoumengsel in het bakblik. Strijk het mooi glad en laat de taart vervolgens 1,5 uur in de koelkast opstijven.

5
Klaar

Garneren van de MonChoutaart

Meng de frambozen/roodfruit met 1,5 eetlepel limoensap. Haal de taart uit de koelkast en garneer de taart met het fruit.
(bij verse frambozen en aardbeien, een tikje poedersuiker)

nomnomnommen

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Wraps met kippendijen
volgende
Pulled Pork van de BBQ
vorige
Wraps met kippendijen
volgende
Pulled Pork van de BBQ