0 0
Aziatische stoof met short ribs

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De stoof
3,5kg Short ribs
1el Arachideolie
400g Sjalot
2cm Gember
2st Gekonfijte gember + 2el van het siroop
2st Citroengras
6tenen Knoflook
2tl Sambal
20g Roomboter
500ml Runderfond
1l Runderbouillon
3tl Five spices
2el Vissaus
Zwarte peper
Zeezout
Gebakken rijst
400g Rijst basmati
1st Rode ui
0.5st Spitskool
1st Puntpaprika
4teentjes Knoflook
1el Gembersiroop
1tl Sambal
1el Sesamolie
2st Limoen
2tl Sesamzaad
2el Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aziatische stoof met short ribs

Kenmerken:

    Mooie stoof voor in de zomer

    • 6u
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De stoof

    • Gebakken rijst

    Samenvatting

    Delen

    Om een stoofpotje te maken ben je altijd wel eventjes bezig. Voor dit stoof recept moet je ongeveer 6u voor uit trekken. Op de website heb ik meerdere stoof recepten staan. Dit is het eerste stoof recept met een Aziatische ’touch’. Het is erg lekker en top om te serveren met gebakken rijst.

    Voor dit stoofpotje heb ik short ribs van 3.5kg gebruikt aan 1 stuk. De short ribs heb ik daarna ik gelijke stukken gesneden zodat ik gemakkelijker te braden is. Gelukkig had ik een grote braadpan zodat ik alle stukken tegelijk kon braden.
    Het is een heerlijke pan die ik heb gekregen van mijn moeder. Ik heb hier over de  Staub Braadpan. Een echte toevoeging als je vaker stoofpotjes maakt.



    Stappen

    1
    Klaar

    Verwijder eerst het vliesje van de holle kant van de short ribs. Snijd de ribs daarna in gelijke stukken die je gemakkelijk kunt braden in je pan. Kruid de short ribs daarna met peper en zout.

    Snijd de slajot grof in kwart stukken. Snijd de gember, gekonfijte gember en knoflook grof. Kneus het citroengras door erop te slaan met de achterkant van je mes. Snijd ze daarna door de helft over de lengte.

    2
    Klaar

    Zet nu de braadpan op hoog vuur en verwarm hier de archideolie in. Als de olie heet is, dan braad je de stukken short ribs rondom bruin. Haal ze er daarna uit en zet het vuur laag.

    Doe nu de roomboter in de braadpan en fruit hierin de sjalot, citroengras, knoflook, gember, de gekonfijte gember en het siroop ervan. Voeg dan ook de sambal eraan toe. Fruit het ongeveer 5 minuten.

    3
    Klaar

    Leg de short ribs er nu weer bij en giet de runderbouillon en het runderfond erbij. Voeg daarna de 'five spices' kruiden en de vissaus eraan toe. Doe de deksel er weer op en laat het ongeveer 4,5u pruttelen. Blijf het tussendoor wel goed roeren zodat het niet aanbakt. Na 5u laat het bot al goed los en kun je deze verwijderen. Kook de stoof nu nog 1,5u met de deksel eraf. Zo kan de saus lekker indikken.

    Haal nu het citroengras eruit en trek het vlees grof uit elkaar met 2 vorken. Proef de saus en breng het eventueel verder op smaak met peper en zout. Je kunt ook wat extra gembersiroop of vissaus toevoegen. Hierna is het klaar om te serveren.

    Tijdens het wachten kun je de gebakken rijst maken.

    4
    Klaar

    Gebakken rijst

    Voordat je de gebakken rijst kunt maken moet je het eerst koken. Het is belangrijk dat je eerst de rijst goed afspoelt voordat je deze gaat koken. Anders krijg je plakrijst. Blijf goed spoelen tot het water niet meer troebel is. Houd de kooktijd aan die op de verpakking staat. Giet het daarna af en laat het volledig afkoelen. Zorg dus dat je dit ruim van tevoren kookt. Een dag van tevoren kan natuurlijk ook.

    Snijd de rode ui in kwart ringen en de spitskool en paprika in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
    Zet een wokpan op hoog vuur en verhit daar zonnebloemolie in. Voeg de knoflook, ui, spitskool en paprika aan de wok toe. Voeg nu ook de sambal, sesamolie en gembersiroop eraan toe en wok het geheel ongeveer 6 minuten. Haal het er nu uit, doe het in een kom en zet het eventjes aan de kant.

    Zet de wokpan weer terug op hoog vuur en verhit er weer zonnebloemolie in. Schep nu de rijst erin en bak dit ongeveer 7 minuten. Breng het eventueel op smaak met nog wat gembersiroop en sesamolie. Voeg na 7 minuten de spitskool, ui en paprika eraan toe.
    Zet het vuur middelhoog en mix het goed door elkaar.

    Nu is het klaar om te serveren met de stoof erbij! Serveer het met de sesamzaadjes er overheen en partjes limoen.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Mexicaanse burger
    Zacht wit bolletje gehaktbal
    volgende
    Broodje bal met satésaus
    vorige
    Mexicaanse burger
    Zacht wit bolletje gehaktbal
    volgende
    Broodje bal met satésaus
    Hulp nodig?