0 0
Lamsrack van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Lamsrack van 8 koteletjes
1takje Salie
1takje Verse Rozemarijn
1takje Verse Tijm
3st Knoflook
Scheut Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamsrack van de BBQ

Kenmerken:

  Helemaal niet zo gek, zo'n lamsrack!

  • 60min
  • Porties 2
  • Moeilijk

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Dit is voor het eerst dat ik een lamsrack heb gemaakt. Wel heb ik het vaker buiten de deur gegeten! Ik dacht dat het nu wel eens tijd werd om er zelf 1 te maken. Het kost even wat moeite, maar wat is dit lekker zeg! Het vlees is uiteindelijk perfect rosé geworden met een kerntemperatuur van 52°C. Door het op de BBQ klaar te maken, in plaats van de oven, krijg je een unieke smaak aan het vlees. Zeker met het kruidenmengsel die ik heb gebruikt.

  Probeer het zelf ook eens uit! Laat mij weten hoe het heeft gesmaakt!

  Stappen

  1
  Klaar

  Begin eerst met het voorbereiden van de BBQ. Steek de kolen alvast aan zodat je BBQ warm kan worden. Je moet er rekening mee houden dat je het lamsrack aan het begin even het vlees moet grillen boven de kolen en daarna op indirect vuur laat garen. Leg de kolen aan 1 kant, niet over de hele bodem van de BBQ.

  Nu de BBQ warm aan het worden is kun je aan de slag met je lamsrack. Dep het vocht van je lamsrack. Strip de takjes tijm, rozemarijn en salie. Verwijder de schil van de knoflook. Snijd nu deze 4 ingrediënten fijn en doe het in een bakje met een scheut olijfolie.

  2
  Klaar

  Maak een paar schuine snedes in het vlees zodat de kruiden en lekker in kunnen trekken. Ik kan aanraden om 3x een diagonale snede te maken zowel de linkerkant als de rechterkant op. Een soort ruitvorm. Let erop dat je niet te diep in het vlees snijd.

  Smeer de olie met de kruiden over je lamsrack. Vergeet het niet goed aan te drukken!

  3
  Klaar

  Braden

  Nu is de lamsrack klaar om op de grill te gaan. Als je BBQ nu te heet is, dan is het niet erg. Speel een beetje met de schuiven om op een temperatuur te komen van ongeveer 160°C.

  Nu schroei je eerst het lamsrack boven de kolen rondom dicht. Als je dit hebt gedaan, dan verplaats je het naar de grill waar geen kolen onder zitten. Doe de klep erop en laat het voor ongeveer 20-25 minuten indirect garen op 160°C. Check om de 10 minuten hoeveel graden de kerntemperatuur is van je lamsrack. Dit is erg belangrijk om in de gaten te houden. Anders zit je dadelijk een taai stukje vlees te eten. Zonde!

  4
  Klaar

  De perfecte kerntemperatuur is 52°C. Als je lamsrack op ongeveer 49°C zit, dan grill je deze nog even kort aan alle zijdes boven de kolen.
  Haal je lamsrack dan van de BBQ af en pak het in met aluminiumfolie. Laat het nog even rusten voor een kleine 10 minuten voordat je het aansnijdt.

  Nu heb je een prachtig stuk welke mooi rosé van binnen is. Geniet ervan!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Gemiddelde score
  (5)
  Totaal aantal Reviews: 1
  fleur

  Mijn complimenten aan de chef!
  Dit gerecht was overheerlijk!

  vorige
  Vegetarische nasi
  volgende
  Frisse Roodlof salade
  vorige
  Vegetarische nasi
  volgende
  Frisse Roodlof salade

  Voeg je opmerking toe

  Hulp nodig?