0 0
Flat ribs gegaard in donker bier

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1.6kg Flat ribs
1tl Selderij
3tl Paprikapoeder
2tl Knoflookpoeder
3tl Uienpoeder
3tl Zeezout
3tl Zwarte peper
500ml Donker bier
200ml Runderfond
3st Ui
5takjes Verse Tijm
3st Wood chunks (whisky)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Flat ribs gegaard in donker bier

Kenmerken:

    Heerlijke flat ribs!

    • 6uur
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Eerder heb ik al een lekker recept geplaatst met short ribs gegaard in Guinness. Check het recept HIER.

    In dit recept heb ik flat ribs gebruikt en gegaard in donker bier. Dit kan met bijvoorbeeld donkere Leffe, donker bokbiertje of welk ander merk jouw favoriet is!
    Voor de lekkere rooksmaak heb ik ze de eerste 2 uur gerookt met whisky wood chunks.

    Je kunt erbij bijvoorbeeld gegrilde groenten en gebakken aardappeltjes serveren. Anders kan ik je ook wel aanraden om alles te pullen en op een broodje te doen.

    Zorg er in ieder geval dat je de temperatuur tijdens het garen goed in de gaten kunt houden. Dus een Bluetooth thermometer is zeker aan te raden!



    Stappen

    1
    Klaar

    BBQ voorbereiden

    Bereid als eerste de BBQ voor op indirecte garing. In de BBQ die ik heb kon ik de grillplaat gebruiken als een 'heat divider'.

    Steek de kolen aan en breng de omgevingstemperatuur naar ongeveer 110°C. Ga in de tussentijd aan de gang met de andere voorbereidingen.

    2
    Klaar

    Dep de ribs droog en trek het vlies van de holle kant eraf. Meng de selderij-, paprika-, knoflook- en uienpoeder in een kommetje. Meng dan ook het peper en de zout erdoor.
    Dep de ribs droog en smeer het helemaal in met dit mengsel.

    3
    Klaar

    Start !

    Als de BBQ op temperatuur is leg je de woodchunks tussen de hete kolen en kunnen de ribs op het vuur. Leg de ribs indirect op de BBQ en gaar de ribs 3 uur op een temperatuur tussen de 110-115°C.

    4
    Klaar

    Pak nu een ovenschaal en giet hier het donkere bier in. Snijd de ui in grove halve ringen en leg deze in de ovenschaal samen met de tijm.

    5
    Klaar

    Leg nu de ribs in de ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie en zet het terug op de BBQ. Gaar het vlees nu nog ongeveer 2.5u. Haal daarna het folie eraf en kook het vocht in tot een sausje.

    6
    Klaar

    Haal het van de BBQ af en laat het nog even rustig voordat je het gaat serveren. Je kunt het vlees nu heerlijk van het bot trekken. Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Kipcurry mango
    volgende
    Coquille met witlof mousse van cava
    vorige
    Kipcurry mango
    volgende
    Coquille met witlof mousse van cava
    Hulp nodig?