Ingrediënten
-
1.6kg Flat ribs
-
1tl Selderij
-
3tl Paprikapoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
3tl Uienpoeder
-
3tl Zeezout
-
3tl Zwarte peper
-
500ml Donker bier
-
200ml Runderfond
-
3st Ui
-
5takjes Verse Tijm
-
3st Wood chunks (whisky)
Samenvatting
Eerder heb ik al een lekker recept geplaatst met short ribs gegaard in Guinness. Check het recept HIER.
In dit recept heb ik flat ribs gebruikt en gegaard in donker bier. Dit kan met bijvoorbeeld donkere Leffe, donker bokbiertje of welk ander merk jouw favoriet is!
Voor de lekkere rooksmaak heb ik ze de eerste 2 uur gerookt met whisky wood chunks.
Je kunt erbij bijvoorbeeld gegrilde groenten en gebakken aardappeltjes serveren. Anders kan ik je ook wel aanraden om alles te pullen en op een broodje te doen.
Zorg er in ieder geval dat je de temperatuur tijdens het garen goed in de gaten kunt houden. Dus een Bluetooth thermometer is zeker aan te raden!
Stappen
1
Klaar
|
BBQ voorbereidenBereid als eerste de BBQ voor op indirecte garing. In de BBQ die ik heb kon ik de grillplaat gebruiken als een 'heat divider'. Steek de kolen aan en breng de omgevingstemperatuur naar ongeveer 110°C. Ga in de tussentijd aan de gang met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
Dep de ribs droog en trek het vlies van de holle kant eraf. Meng de selderij-, paprika-, knoflook- en uienpoeder in een kommetje. Meng dan ook het peper en de zout erdoor. |
3
Klaar
|
Start ! |
4
Klaar
|
Pak nu een ovenschaal en giet hier het donkere bier in. Snijd de ui in grove halve ringen en leg deze in de ovenschaal samen met de tijm. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Haal het van de BBQ af en laat het nog even rustig voordat je het gaat serveren. Je kunt het vlees nu heerlijk van het bot trekken. Eetsmakelijk! |