Ingrediënten
-
100g Couscous
-
200g Rode bieten
-
20g Rozijnen
-
75g Zachte geitenkaas
-
1st Lenteui
-
40g Rucola
-
25g Pecannoten
-
15ml Olijfolie
-
2g Zwarte peper
-
10g PeterselieKrul
-
1st AppelElstar
-
125g Gerookte spekjes
-
1l Water
-
1st GroentebouillonBlokje
-
Honing-mosterd saus
-
2el Mayonaise
-
1tl Grove Dijon mustard
-
1tl Honing
-
0.5tl Sriracha
Samenvatting
Check deze rode bietensalade met geitenkaas, spekjes, couscous en pecannoten. Dit is een topsalade om de week goed mee te starten. Vaak maak ik deze salade als ik een sportavond heb. Het is niet lastig om te maken en snel klaar. Ik ben ook gek van rode bietjes en zeker in combinatie met geitenkaas. Wat deze rode bietensalade ook erg lekker maakt, is de uitgebakken spekjes en de zelfgemaakte honing-mosterdsaus met een beetje sriracha erbij voor de pit. En de kers op de taart is voor mij echt de geitenkaas door de bietensalade. Die combinatie kun je mij echt voor wakker maken.
In dit recept kun je de bietjes op 2 manieren snijden. Je kunt het raspen of in kleine blokjes snijden. Ik heb zelf in kleine blokjes gesneden. De pecannoten die ik heb gebruikt zijn ongezout, maar wel gebrand.
Als je de salade vegetarisch wilt maken, dan kun je de gerookte spekjes achterwege laten. Ben je op zoek naar andere recepten met bieten, check dan HIER!
Stappen
1
Klaar
|
Kook het water in een pan, wanneer het water kookt voeg het boulionblokje toe. Bak ook alvast de spekjes uit. Laat deze daarna uitlekken op een vel keukenpapier. |
2
Klaar
|
Pak nu de bietjes erbij en snijd deze in blokjes van 1cm x 1cm. Of je kunt ze ook nog raspen als je dat gemakkelijker vindt. Doe dit gelijk in een grote kom. |
3
Klaar
|
Snijd de lente-ui, peterselie, pecannoten en geitenkaas in stukjes. Pak nu de appel erbij en verwijder de kern en snijd in kleine stukjes. Hak ook alvast de pecannoten grof. |
4
Klaar
|
Doe de couscous en de rozijnen in een grote kom, voeg de groentebouillon toe. Laat dit 5 min staan, tot de couscous al het vocht heeft opgenomen. |
5
Klaar
|
Voeg alle ingrediënten (Rode biet, geitenkaas, lente ui, rucola, pecannoten, olijfolie, peper en peterselie) bij het couscous mengsel. Meng alles goed door elkaar heen, en klaar is het gerecht! |