0 0
Lamsbout met wortelen uit de oven

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
700g Lamsbout zonder bot
2takjes Verse Rozemarijn
4takjes Verse Tijm
4st Knoflook
0.5tl Zeezout
1tl Zwarte peper
200g Aardappelen
100g Zoete aardappel
200g Wortel

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamsbout met wortelen uit de oven

Kenmerken:
    Keuken

    Heerlijk stukje lam uit de oven

    • 60min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Zelf ben ik erg gek van lam, zeker van een lamsbout. Het is een heerlijk uniek stukje vlees die je niet overdreven moet kruiden. Gewoon lekker simpel houden en het vlees tot zijn recht laten komen. Bij de lamsbout heb ik in de recept wortelen en aardappelen geserveerd. De aardappelen heb ik apart gebakken. De wortel heb ik even geblancheerd en daarna verder gegaard in de oven.

    Benodigdheden:
    – Braadslede
    – Thermometer (tip: InkBird)

    Op de website heb ik nog meer recepten met lam bereid. Vergeet ze niet te checken!



    Stappen

    1
    Klaar

    De aardappelen

    Schil je aardappelen en zoete aardappelen en leg ze in een pan met water. Breng de pan met water aan de kook en kook je aardappelen beetgaar. Dit kun je checken door er met een vork in te prikken. Als je er redelijk gemakkelijk erin kunt prikken, dan kun je ze afgieten.
    Snijd ze in partjes en zet ze eventjes aan de kant. Je gaat ze dadelijk in de pan krokant bakken waar je de lamsbout in aan gaat bakken.

    2
    Klaar

    De wortelen

    Zet ook een ruime pan met water op het vuur en breng het aan de kook met een beetje zout. Blancheer nu de wortelen ongeveer 5 minuten. Spoel ze daarna met koud water af om het garingsproces te stoppen.
    Verwarm ook alvast de oven voor tot 150°C.

    3
    Klaar

    Insnijden en kruiden van het lam

    Snijd het vet van het lam ongeveer 1cm in. Risp de rozemarijn en tijm van de takjes en hak dit grof samen met de knoflook. Mix dit samen met de peper en het zout.
    Smeer het lam nu in met olie smeer de kruidenmix er overheen.

    4
    Klaar

    Bakken & braden

    Pak een koekenpan en doe hier een scheut olie in. Als de olie heet is, dan bak je de lamsbout rondom bruin. Haal het er daarna uit en doe het in een braadslede. Bak de aardappelpartjes in dezelfde koekenpan als waar je de lamsbout hebt gebakken.

    5
    Klaar

    Leg de wortelen bij de lamsbout in de braadslede en steek de thermometer in de lamsbout. Zet deze in de oven en haal het eruit als de lamsbout een kerntemperatuur van 52°C. Hij kan daarna nog even doorgaren naar een mooie rosé kerntemperatuur van 56°C

    That's it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Gekarameliseerde appel met vanille ijs
    volgende
    Zalm met broccoli, pastinaak en citroen uit de oven
    vorige
    Gekarameliseerde appel met vanille ijs
    volgende
    Zalm met broccoli, pastinaak en citroen uit de oven
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here