Ingrediënten
-
700g Lamsboutzonder bot
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
4takjes Verse Tijm
-
4st Knoflook
-
0.5tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
200g Aardappelen
-
100g Zoete aardappel
-
200g Wortel
Samenvatting
Zelf ben ik erg gek van lam, zeker van een lamsbout. Het is een heerlijk uniek stukje vlees die je niet overdreven moet kruiden. Gewoon lekker simpel houden en het vlees tot zijn recht laten komen. Bij de lamsbout heb ik in de recept wortelen en aardappelen geserveerd. De aardappelen heb ik apart gebakken. De wortel heb ik even geblancheerd en daarna verder gegaard in de oven.
Benodigdheden:
– Braadslede
– Thermometer (tip: InkBird)
Op de website heb ik nog meer recepten met lam bereid. Vergeet ze niet te checken!
Stappen
1
Klaar
|
De aardappelenSchil je aardappelen en zoete aardappelen en leg ze in een pan met water. Breng de pan met water aan de kook en kook je aardappelen beetgaar. Dit kun je checken door er met een vork in te prikken. Als je er redelijk gemakkelijk erin kunt prikken, dan kun je ze afgieten. |
2
Klaar
|
De wortelenZet ook een ruime pan met water op het vuur en breng het aan de kook met een beetje zout. Blancheer nu de wortelen ongeveer 5 minuten. Spoel ze daarna met koud water af om het garingsproces te stoppen. |
3
Klaar
|
Insnijden en kruiden van het lamSnijd het vet van het lam ongeveer 1cm in. Risp de rozemarijn en tijm van de takjes en hak dit grof samen met de knoflook. Mix dit samen met de peper en het zout. |
4
Klaar
|
Bakken & bradenPak een koekenpan en doe hier een scheut olie in. Als de olie heet is, dan bak je de lamsbout rondom bruin. Haal het er daarna uit en doe het in een braadslede. Bak de aardappelpartjes in dezelfde koekenpan als waar je de lamsbout hebt gebakken. |
5
Klaar
|
Leg de wortelen bij de lamsbout in de braadslede en steek de thermometer in de lamsbout. Zet deze in de oven en haal het eruit als de lamsbout een kerntemperatuur van 52°C. Hij kan daarna nog even doorgaren naar een mooie rosé kerntemperatuur van 56°C That's it! |