Ingrediënten
-
50g Roombotergezouten
-
2el Donkere basterdsuiker
-
2st Goudreinet
-
8bollen Vanille IJs
-
1takje Munt
Samenvatting
Check deze gekarameliseerde appel. Dit is een vrij simpel, maar superlekker recept. Een echte guilty pleasure. Het belangrijkste in dit recept is geduld. Je gaat namelijk een karamel maken waar je de stukjes appel in verwarmd. Als je net te snel gaat, dan zal de karamel al snel verbranden.
Maar geen zorgen! Als je het recept volgt, dan zal het helemaal goed komen :).
Stappen
1
Klaar
|
Pak een pan met een vlakke bodem. Zet het vuur middelhoog en laat de roomboter smelten. Voeg nu de suiker toe en laat de boter het suiker opnemen. Zo ontstaat het karamel. Tijdens het wachten ga je verder met de volgende stap. |
2
Klaar
|
Verwijder de kern van de appel en snijd deze door de helft. Snijd de appel daarna in plakjes en voeg het toe aan de pan. |
3
Klaar
|
Schep het karamel over de appels heen met een lepel of beweeg de pan heen en weer zodat de karamel alles van de plakjes van de appel bedekt. Zet het vuur laag en laat het pruttelen tot het lekker plakkerig wordt. Dan is het klaar! |
4
Klaar
|
Pak nu een klein schaaltje/kommetje en doe daar 2 bolletjes van de vanille ijs in. Schep hier de gekarameliseerde appel op en als laatste een blaadje munt. That's it! |