Ingrediënten
-
500g Kastanjechampignons
-
1st Puntpaprika
-
1st Prei
-
1st Ui
-
2st Knoflook
-
2takjes Tijm
-
100g Shiitake
-
2el Bloem
-
15g Gedroogde funghi
-
150ml Water
-
250ml Halfvolle Melk
-
15g Roomboter
-
Aardappelpuree
-
300g Aardappelen
-
50ml Halfvolle Melk
-
1tl Nootmuskaat
-
50g Jonge kaas (rasp)
-
15g Roomboter
Samenvatting
Probeer eens wat meer vegetarisch te eten en begin lekker met dit stoofpotje met champignons!
Normaal gesproken eet ik mijn stoofpotjes met runder riblappen, maar nu geheel zonder vlees! Dit is één van de gerechten die ik heb gemaakt tijdens onze uitdaging van #weekzondervlees. We hadden niet gedacht dat we het konden volhouden. We aten al wel minimaal 1 keer per week vegetarisch, maar nog niet eerder een hele week. Normaal doe ik ook vaak champignons door een stoofpotje heen, daarom dat dit recept ook goed in de smaak is gevallen. Door de champignons grof te snijden houden ze nog een lekkere bite in het stoofpotje.
Dit stoofpotje van champignons is ook goed te serveren als een bijgerecht. Of serveer het in kleinere porties als zijnde een voorgerecht. Leef je uit! Check het recept en laat weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
De champignonstoofSnijd de champignons in halve stukken. De puntpaprika kun je kwart stukken snijden over de lengte. Verwijder daarna de lijst en snijd in grove repen. Hak de shiitake grof. Snijd daarna de ui in kwart ringen en de prei in halve ringen. Kook nu het water en zodra het gekookt is voeg je dat samen in een kommetje met de gedroogde funghi. |
2
Klaar
|
Zet een braadpan op het vuur en laat deze warm worden met de boter. Bak de gehalveerde champignons met peper en zout tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur nu middelhoog en voeg dan de ui, prei, paprika, shiitake en tijm toe. Pers daarna de knofloken uit en voeg deze ook toe samen met de bloem. Bak dit een paar minuten mee. Laat ondertussen de oven voorverwarmen tot 180°C. |
3
Klaar
|
Voeg daarna de fughi en het toe aan de stoof samen met de halfvolle melk toe en doe de deksel op de pan. Zet je vuur uit en zet daarna de pan in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Thats it! Alleen nog de aardappelpuree maken en je bent helemaal klaar. Check de volgende stappen om ook deze te maken. |
4
Klaar
|
De aardappelpureeBreng een pannetje water aan de kook voor de aardappelen. Schil dan de aardappelen, snijd in kwart stukken en kook ze daarna in ongeveer 15 minuten gaar. Dit ligt uiteraard aan de grootte van de aardappelen. |
5
Klaar
|
Als je aardappelen gaar zijn, dan stamp je ze fijn en voeg je geleidelijk de halfvolle melk toe. Meng daarna de nootmuskaat, jonge kaas en roomboter door. Meng het tot een glad mengsel en je bent klaar! |