0 0
Vegetarische stoofpot met champignons

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kastanjechampignons
1st Puntpaprika
1st Prei
1st Ui
2st Knoflook
2takjes Tijm
100g Shiitake
2el Bloem
15g Gedroogde funghi
150ml Water
250ml Halfvolle Melk
15g Roomboter
Aardappelpuree
300g Aardappelen
50ml Halfvolle Melk
1tl Nootmuskaat
50g Jonge kaas (rasp)
15g Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische stoofpot met champignons

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Heerlijk vegetarisch stoofpotje

  • 40min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Aardappelpuree

Samenvatting

Delen

Probeer eens wat meer vegetarisch te eten en begin lekker met dit stoofpotje met champignons!

Normaal gesproken eet ik mijn stoofpotjes met runder riblappen, maar nu geheel zonder vlees! Dit is één van de gerechten die ik heb gemaakt tijdens onze uitdaging van #weekzondervlees. We hadden niet gedacht dat we het konden volhouden. We aten al wel minimaal 1 keer per week vegetarisch, maar nog niet eerder een hele week. Normaal doe ik ook vaak champignons door een stoofpotje heen, daarom dat dit recept ook goed in de smaak is gevallen. Door de champignons grof te snijden houden ze nog een lekkere bite in het stoofpotje.

Dit stoofpotje van champignons is ook goed te serveren als een bijgerecht.  Of serveer het in kleinere porties als zijnde een voorgerecht. Leef je uit! Check het recept en laat weten wat je ervan vindt!



Stappen

1
Klaar

De champignonstoof

Snijd de champignons in halve stukken. De puntpaprika kun je kwart stukken snijden over de lengte. Verwijder daarna de lijst en snijd in grove repen. Hak de shiitake grof. Snijd daarna de ui in kwart ringen en de prei in halve ringen. Kook nu het water en zodra het gekookt is voeg je dat samen in een kommetje met de gedroogde funghi.

2
Klaar

Zet een braadpan op het vuur en laat deze warm worden met de boter. Bak de gehalveerde champignons met peper en zout tot ze goudbruin zijn. Zet het vuur nu middelhoog en voeg dan de ui, prei, paprika, shiitake en tijm toe. Pers daarna de knofloken uit en voeg deze ook toe samen met de bloem. Bak dit een paar minuten mee. Laat ondertussen de oven voorverwarmen tot 180°C.

3
Klaar

Voeg daarna de fughi en het toe aan de stoof samen met de halfvolle melk toe en doe de deksel op de pan. Zet je vuur uit en zet daarna de pan in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Thats it! Alleen nog de aardappelpuree maken en je bent helemaal klaar. Check de volgende stappen om ook deze te maken.

4
Klaar

De aardappelpuree

Breng een pannetje water aan de kook voor de aardappelen. Schil dan de aardappelen, snijd in kwart stukken en kook ze daarna in ongeveer 15 minuten gaar. Dit ligt uiteraard aan de grootte van de aardappelen.

5
Klaar

Als je aardappelen gaar zijn, dan stamp je ze fijn en voeg je geleidelijk de halfvolle melk toe. Meng daarna de nootmuskaat, jonge kaas en roomboter door. Meng het tot een glad mengsel en je bent klaar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Chili sin carne
volgende
Vegetarische burger
vorige
Chili sin carne
volgende
Vegetarische burger
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here