0 0
Zalm met broccoli, pastinaak en citroen uit de oven

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Aardappel schijfjes
2st Rode ui
200g Kastanjechampignons
3st Pastinaak
1st Broccoli
500g Zalmfilet met huid
1st Citroen
3st Knoflook
Olijfolie
Kruidenmix
2tl Cajun
1tl Dragon
1tl Kurkuma
1tl Paprikapoeder
1tl Uienpoeder
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zalm met broccoli, pastinaak en citroen uit de oven

Kenmerken:
  • Vis

Simple, but good!

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Kruidenmix

Samenvatting

Delen

Dit is een eenvoudig en superlekker recept met zalm en diverse groenten uit de oven. De verrassende smaak in dit recept is de pastinaak en citroen die je tussen de happen door proeft. De dragon die je eraan toevoegt, geeft ook een beetje een smaak van anijs eraan. Al met al een heerlijke en rijke smaakbeleving. En bovendien ook vrij gemakkelijk te maken. Eerst gaar je de groenten in de oven en je voegt op een later moment de zalm er aan toe.

In dit recept heb ik de aardappel in schijfjes gekocht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eerst een aardappel te koken en daarna in schijfjes te snijden.



Stappen

1
Klaar

Zet eerst een koekenpan op het vuur met een scheut olie en bak de aardappelschijfjes aan tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur uit en leg ze even aan de kant. Verwarm de oven voor tot 180°C en ga verder met de andere voorbereidingen.

2
Klaar

Pak de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op.
Snijd de ui in kwart ringen, de kastanjechampignons in grove stukken en de pastinaak in plakken. Snijd de roosjes van de broccoli eraf en verdeel alles over de bakplaat. De stronk kun je schillen en in grove stukken snijden.
Verdeel de kruidenmix er overheen en strooi er olijfolie overheen.
Mix alles goed met elkaar en zet het nu voor 10 minuten in de oven op 180°C.

3
Klaar

Pak nu je zalm erbij en smeer deze in met olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Snijd nu ook de citroen in dunne (hele) schijfjes.

4
Klaar

Als de groenten de eerste 10 minuten in de oven zijn geweest, dan haal je de bakplaat uit de oven. Leg dan nu de aardappelschijfjes en schijfjes citroen erbij. Pers de knoflook uit en voeg deze ook toe. Hussel het geheel lekker door elkaar en leg dan het stuk zalm in het midden, met de huid naar beneden. Voor de sappigheid heb ik er nog een klont roomboter op gedaan.

5
Klaar

Zet het geheel nu weer terug in de oven en bak het nog eens 10 minuten. Je zalm zou dan mooi gegaard moeten zijn. Als je echt een dik stuk hebt, dan kun je hier ongeveer nog 3 minuten bij optellen. Dus even checken voordat je het geheel serveert!
Verwijder dan de huid van de zalm er hussel alles lekker door elkaar en serveer het in een kommetje.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Lamsvlees uit de oven
vorige
Lamsbout met wortelen uit de oven
volgende
Croissants met banaan en nutella
Lamsvlees uit de oven
vorige
Lamsbout met wortelen uit de oven
volgende
Croissants met banaan en nutella
Hulp nodig?