Ingrediënten
-
400g Aardappel schijfjes
-
2st Rode ui
-
200g Kastanjechampignons
-
3st Pastinaak
-
1st Broccoli
-
500g Zalmfilet met huid
-
1st Citroen
-
3st Knoflook
-
Olijfolie
-
Kruidenmix
-
2tl Cajun
-
1tl Dragon
-
1tl Kurkuma
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Dit is een eenvoudig en superlekker recept met zalm en diverse groenten uit de oven. De verrassende smaak in dit recept is de pastinaak en citroen die je tussen de happen door proeft. De dragon die je eraan toevoegt, geeft ook een beetje een smaak van anijs eraan. Al met al een heerlijke en rijke smaakbeleving. En bovendien ook vrij gemakkelijk te maken. Eerst gaar je de groenten in de oven en je voegt op een later moment de zalm er aan toe.
In dit recept heb ik de aardappel in schijfjes gekocht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eerst een aardappel te koken en daarna in schijfjes te snijden.
Stappen
1
Klaar
|
Zet eerst een koekenpan op het vuur met een scheut olie en bak de aardappelschijfjes aan tot ze lichtbruin zijn. Zet dan het vuur uit en leg ze even aan de kant. Verwarm de oven voor tot 180°C en ga verder met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
Pak de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. |
3
Klaar
|
Pak nu je zalm erbij en smeer deze in met olijfolie en breng het op smaak met peper en zout. Snijd nu ook de citroen in dunne (hele) schijfjes. |
4
Klaar
|
Als de groenten de eerste 10 minuten in de oven zijn geweest, dan haal je de bakplaat uit de oven. Leg dan nu de aardappelschijfjes en schijfjes citroen erbij. Pers de knoflook uit en voeg deze ook toe. Hussel het geheel lekker door elkaar en leg dan het stuk zalm in het midden, met de huid naar beneden. Voor de sappigheid heb ik er nog een klont roomboter op gedaan. |
5
Klaar
|
Zet het geheel nu weer terug in de oven en bak het nog eens 10 minuten. Je zalm zou dan mooi gegaard moeten zijn. Als je echt een dik stuk hebt, dan kun je hier ongeveer nog 3 minuten bij optellen. Dus even checken voordat je het geheel serveert! |