Ingrediënten
-
250g TonijnUitgelekt uit blik
-
300g Rijst
-
1st Paprika
-
125g Sugar snaps
-
70g Maïs
-
1st Rode ui
-
4st EierenGekookt
-
50gr Zongedroogde tomaatjes
-
1st Winterpeen
-
60g Zilveruitjes
-
2el Mayonaise
-
Chilivlokken
-
1tl Mosterd
-
2tl Basilicum
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
Nog niet eerder heb ik een koude rijstsalade gemaakt met tonijn. Wel heb ik vaker een smeuïge tonijnsalade gemaakt. Nu heb ik de combinatie gemaakt en nog wat extra’s toegevoegd. Al nieuwsgierig geworden? Check My Dish dan maar!
Stappen
1
Klaar
|
Koken: rijst, eieren, s.snapsTijdens het wachten in stap 1 voer je tegelijkertijd stap 2 uit. Zet de rijst op om te koken. Kook dit 8 minuten. Giet het daarna af met koud water. Om het snel te laten afkoelen kun je het verspreid om een bord leggen. Kook je eieren ongeveer 8 minuten in kokend water. Dus niet vanaf het begin in het water doen. Kook de sugar snaps ongeveer 4 minuten en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen(blancheren). |
2
Klaar
|
SnijdenBegin tussen het koken door met het snijden van de ui in halve ringen, de paprika in grove stukken en de zongedroogde tomaten in smalle reepjes. Snijd de afgekoelde eieren in vieren. |
3
Klaar
|
Meng de tonijnGiet de tonijn iets af en doe het in een kom. Meng hier een deel van de gesneden groenten door. De rest gebruik je later. Voeg dan peper, zout, chilivlokken, mosterd, mayonaise en maïs toe. Maak het wat smeuïge door wat olijfolie toe te voegen. |
4
Klaar
|
OpmaakPak een serveerschaal. Leg de laag rijst op. Bedek dit met een beetje peper en zout gevolg door de sugar snaps en zilveruitjes. Pak nog een beetje gesneden groenten en verdeel dit. Nu kun je het mengsel van tonijn erover verspreiden. Top het af met wortel gevolgd door het ei. Indien je niet alles kwijt kan op het bord, of het niet mooi vind staan, doe je in een apart schaaltje en serveer je erbij. |