0 0
Koude rijst salade met tonijn

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250g Tonijn Uitgelekt uit blik
300g Rijst
1st Paprika
125g Sugar snaps
70g Maïs
1st Rode ui
4st Eieren Gekookt
50gr Zongedroogde tomaatjes
1st Winterpeen
60g Zilveruitjes
2el Mayonaise
Chilivlokken
1tl Mosterd
2tl Basilicum
Zwarte peper
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koude rijst salade met tonijn

Kenmerken:
  • Vis

Check die kleuren! Dit is al een eyecatcher als je het serveert.

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Nog niet eerder heb ik een koude rijstsalade gemaakt met tonijn. Wel heb ik vaker een smeuïge tonijnsalade gemaakt. Nu heb ik de combinatie gemaakt en nog wat extra’s toegevoegd. Al nieuwsgierig geworden? Check My Dish dan maar!


Stappen

1
Klaar

Koken: rijst, eieren, s.snaps

Tijdens het wachten in stap 1 voer je tegelijkertijd stap 2 uit.

Zet de rijst op om te koken. Kook dit 8 minuten. Giet het daarna af met koud water. Om het snel te laten afkoelen kun je het verspreid om een bord leggen.

Kook je eieren ongeveer 8 minuten in kokend water. Dus niet vanaf het begin in het water doen.

Kook de sugar snaps ongeveer 4 minuten en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen(blancheren).

2
Klaar

Snijden

Begin tussen het koken door met het snijden van de ui in halve ringen, de paprika in grove stukken en de zongedroogde tomaten in smalle reepjes.

Snijd de afgekoelde eieren in vieren.
Rasp tot slot de wortel.

3
Klaar

Meng de tonijn

Giet de tonijn iets af en doe het in een kom. Meng hier een deel van de gesneden groenten door. De rest gebruik je later. Voeg dan peper, zout, chilivlokken, mosterd, mayonaise en maïs toe. Maak het wat smeuïge door wat olijfolie toe te voegen.

4
Klaar

Opmaak

Pak een serveerschaal. Leg de laag rijst op. Bedek dit met een beetje peper en zout gevolg door de sugar snaps en zilveruitjes. Pak nog een beetje gesneden groenten en verdeel dit. Nu kun je het mengsel van tonijn erover verspreiden. Top het af met wortel gevolgd door het ei. Indien je niet alles kwijt kan op het bord, of het niet mooi vind staan, doe je in een apart schaaltje en serveer je erbij.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Smeuige Pasta met kip, groenten en kruidenkaas
volgende
Rustiek Zuurdesem Volkoren Spelt Brood
vorige
Smeuige Pasta met kip, groenten en kruidenkaas
volgende
Rustiek Zuurdesem Volkoren Spelt Brood

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?