0 0
Smoked BrisketGIF

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4.4kg Brisket
90g Zwarte peper Grof gemalen
80g Zeezout
5g Komijnzaad
3g Knoflook
2g Uienpoeder

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Smoked Brisket

Kenmerken:

  14 uur wachten, maar zeker de moeite waard!

  • 14u
  • Porties 12
  • Moeilijk

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Het kost zeker moeite, maar het is het waard! Dit gerecht heeft mij 14uur gekost om klaar te maken. Je kunt bij je lokale slager terecht om dit te bestellen. Ik heb het gehaald bij ons in Zeewolde gehaald bij Slagerij Boshuizen. Omdat het niet een alledaagse bestelling is voor je slager houd je er ook nog een leuk gesprek aan over :). Altijd leuk!

  Check het recept, steun je lokale slager en ga genieten!

  Benodigheden voor de BBQ:
  – Briketten
  – Wood chunks (5stuks eiken)
  – 2 aluminium bakjes (1 voor water. 1 voor uitlekken)
  – Aluminiumfolie
  – Digitale thermometer  Stappen

  1
  Klaar

  De avond van te voren

  Pak je brisket uit en dep het droog met keukenpapier.

  Als de brisket al mooi getrimd is door je slager, dan zou ik het ook zo laten. Als je filmpjes op internet bekijkt, dan zie je dat soms bijna al het vet eraf snijden. Ik heb dat niet gedaan en ook helemaal geen spijt van gehad.

  Meng de kruiden met elkaar en verdeel het gelijkmatig over de hele brisket. Pak het daarna strak in met huishoudfolie en leg het terug in de koelkast. Bereid ook alvast je BBQ voor. Zo hoef je morgenochtend alleen de BBQ aan te steken. Ik heb de brisket klaargemaakt in een weber BBQ. De onderste grill heb ik voor de helft afgedekt met aluminiumfolie zodat je de luchtstroom alleen op je kolen hebt. Leg hierop het uitlekbakje. Leg de briketten op de andere helft van de grill. Zorg ook alvast dat je bovenste grill al schoon is. Houd er rekening me dat het klepje van je bovenste grill boven de kolen moet liggen. Dan kun je namelijk gemakkelijk de wood chunks toevoegen.

  Nu kun je lekker gaan slapen en morgen vroeg op!

  2
  Klaar

  Omdat ik de brisket met het avondeten klaar wilde hebben ben ik erg vroeg opgestaan. Als je bent opgestaan kun je direct het vlees uit de koelkast halen zodat het meer op kamertemperatuur kan komen. Bij mij ging om 04:15u de wekker en om 04:30u had ik de BBQ aangestoken. Zodra de omgevingstemperatuur tussen de 100°C-110°C is, dan kun je het vlees op de grill leggen voor indirect roken. Maak ook een hitteschil van aluminium en leg deze naast het vlees.
  Steek 1 naald van de thermometer in het staartstuk en 1 naald in het kopstuk. Uiteraard moet je er ook 1 vastzetten om de omgevingstemperatuur in de gaten te houden. Stel de range alarmrange op de thermometer in op 100°C-110°C.
  Leg 2 of 3 woodchunks in de briketten. Doe de deksel erop en wachten maar!

  3
  Klaar

  De 14u

  Het vlees moet uiteindelijk een kerntemperatuur hebben van 92°C. De eerste 6uur is het belangrijkste voor het roken. Check tussendoor goed of je woodchunks of briketten moet toevoegen. Je komt bij een kerntemperatuur van ongeveer 62°C in de 'stall'. Pak de brisket dan helemaal in met aluminiumfolie en leg deze weer terug op de BBQ. Uiteraard met temperatuurmeters erin. Als brisket de temperatuur van 91°C heeft bereikt, dan haal je 'm van de BBQ af. Je laat 'm dan rusten in een voorverwarmde oven van 70°C of in een thermobox. Na ongeveer 45 minuten kun je de brisket eindelijk aansnijden! Het lange wachten wordt nu beloond! Eet smakelijk!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
  vorige
  Wrap met avocado, hummus en gerookte kip
  volgende
  Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello
  vorige
  Wrap met avocado, hummus en gerookte kip
  volgende
  Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello
  Hulp nodig?