0 0
Koreaanse kipburger met kimchi

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kipdijfilet
200ml Karnemelk
0.5l Zonnebloemolie
4st Zachte Bolletjes
Paneren
150g Zelfrijzend bakmeel
2tl Selderijzout
2tl Chilipoeder
0.5tl Nootmuskaat
2tl Uienpoeder
2tl Knoflookpoeder
Miso-ranchsaus
3el Mayonaise
2el Griekse yoghurt
2el Misopasta
2el Verse Peterselie Grof gehakt
1el Citroensap
2tl Dijon mosterd
2el Karnemelk
1tl Paprikapoeder
Gochujangsaus
1el Gochujang
2el Ketchup
1el Honing
2st Knoflook Geperst
1el Donkere basterdsuiker
2el Sojasaus
1el Rijstazijn
Kimchi coleslaw
1/6st Spitskool in reepjes
4el Kimchi
2el Mayonaise
1el Rijstazijn
1tl Kristalsuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koreaanse kipburger met kimchi

Kenmerken:
  • Spicy

Sappig en pittige koreaanse burger

  • 45min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Paneren

  • Miso-ranchsaus

  • Gochujangsaus

  • Kimchi coleslaw

Samenvatting

Delen

Check deze heerlijke Koreaanse kipburger met kimchi! De Koreaanse keuken staat ook wel bekend om gebruik te maken van gefermenteerde ingredienten. In dit recept heb ik mijn favorieten gecombineerd. Hier zit namelijk Kimchi, Gochujang en Miso in. Een onwijs lekker combinatie die je moet proberen.

Op de website heb ik al aardig wat recepten voor burgers staan, maar deze zit toch zeker wel in mijn top 3. Als je naar de ingredientenlijst kijkt, dan lijkt het misschien lastig maar dat is het niet. Zorg eerst dat je de aparte elementen klaarmaakt en ga dan in alle rust de kip frituren. Als je het tegelijk wilt doen, dan kan het zijn dat ze de kip uit het oog verliest.

Heel veel plezier met maken en laat maar weten wat je ervan vindt!

Stappen

1
Klaar

Marineer de kippendijen in de karnemelk, zout en peper. Laat het minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast staan.

2
Klaar

Meng in een andere kom de ingrediënten voor de kimchi coleslaw en breng het verder op smaak met peper en zout. Zet het opzij terwijl je de rest van de burger maakt. Meng in nog een andere kom de ingrediënten voor de miso-ranchsaus en breng ook dit verder op smaak met peper en zout. Zet dit ook opzij en ga verder met de volgende stap.

3
Klaar

Meng in een kom de ingrediënten voor de gochujangsaus. Als de saus te dik is, voeg dan optioneel 1 eetlepel water toe om de saus dunner te maken.

4
Klaar

Mix ook alvast de ingredienten voor het paneren op een plat bord en zet deze klaar.

5
Klaar

Rooster de broodjes aan de binnenkant. Smeer aan de binnenkant een beetje boter of mayonaise en rooster ze dan in een droge koekenpan.

6
Klaar

Frituren

Haal de kip uit de koelkast. Zet nu een diepe pan op het vuur met ongeveer een 0.5L zonnebloemolie. Breng dit tot een temperatuur van 180°C.
Haal een stuk kippendij uit de karnemelk en haal deze door je paneermengsel en leg het daarna direct in de olie en bak ze goudbruin. Dat duurt ongeveer 6-8 minuten. Draai ze tussendoor wel om. Als ze klaar zijn laat je het uitlekken op een stuk keukenpapier. Herhaal dit voor elk stuk kipdij dat je hebt.

7
Klaar

Pak je gochujangsaus erbij en tos hier de gefrituurde kippendij doorheen zodat ze voor een groot deel bedekt zijn. Nu is alles klaar om je broodje op te maken!

8
Klaar

Leg op de onderkant van het broodje de kimchicoleslaw. Leg dan de kip erop en top ze af met de heerlijke miso-ranchsaus. Als het lekker vindt kun je nog wat extra gesneden spitskool erop leggen. Plaats de bovenkant van de hamburgerbroodjes erop en serveer direct.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Heerljke omelet met kimchi
vorige
Romige omelet met kimchi
Romige garnalen met avocado
volgende
Gamba’s met courgettespaghetti en avocado
Heerljke omelet met kimchi
vorige
Romige omelet met kimchi
Romige garnalen met avocado
volgende
Gamba’s met courgettespaghetti en avocado
Hulp nodig?