Ingrediënten
-
500g Kipdijfilet
-
200ml Karnemelk
-
0.5l Zonnebloemolie
-
4st Zachte Bolletjes
-
Paneren
-
150g Zelfrijzend bakmeel
-
2tl Selderijzout
-
2tl Chilipoeder
-
0.5tl Nootmuskaat
-
2tl Uienpoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
Miso-ranchsaus
-
3el Mayonaise
-
2el Griekse yoghurt
-
2el Misopasta
-
2el Verse PeterselieGrof gehakt
-
1el Citroensap
-
2tl Dijon mosterd
-
2el Karnemelk
-
1tl Paprikapoeder
-
Gochujangsaus
-
1el Gochujang
-
2el Ketchup
-
1el Honing
-
2st KnoflookGeperst
-
1el Donkere basterdsuiker
-
2el Sojasaus
-
1el Rijstazijn
-
Kimchi coleslaw
-
1/6st Spitskoolin reepjes
-
4el Kimchi
-
2el Mayonaise
-
1el Rijstazijn
-
1tl Kristalsuiker
Samenvatting
Check deze heerlijke Koreaanse kipburger met kimchi! De Koreaanse keuken staat ook wel bekend om gebruik te maken van gefermenteerde ingredienten. In dit recept heb ik mijn favorieten gecombineerd. Hier zit namelijk Kimchi, Gochujang en Miso in. Een onwijs lekker combinatie die je moet proberen.
Op de website heb ik al aardig wat recepten voor burgers staan, maar deze zit toch zeker wel in mijn top 3. Als je naar de ingredientenlijst kijkt, dan lijkt het misschien lastig maar dat is het niet. Zorg eerst dat je de aparte elementen klaarmaakt en ga dan in alle rust de kip frituren. Als je het tegelijk wilt doen, dan kan het zijn dat ze de kip uit het oog verliest.
Heel veel plezier met maken en laat maar weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Marineer de kippendijen in de karnemelk, zout en peper. Laat het minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast staan. |
2
Klaar
|
Meng in een andere kom de ingrediënten voor de kimchi coleslaw en breng het verder op smaak met peper en zout. Zet het opzij terwijl je de rest van de burger maakt. Meng in nog een andere kom de ingrediënten voor de miso-ranchsaus en breng ook dit verder op smaak met peper en zout. Zet dit ook opzij en ga verder met de volgende stap. |
3
Klaar
|
Meng in een kom de ingrediënten voor de gochujangsaus. Als de saus te dik is, voeg dan optioneel 1 eetlepel water toe om de saus dunner te maken. |
4
Klaar
|
Mix ook alvast de ingredienten voor het paneren op een plat bord en zet deze klaar. |
5
Klaar
|
Rooster de broodjes aan de binnenkant. Smeer aan de binnenkant een beetje boter of mayonaise en rooster ze dan in een droge koekenpan. |
6
Klaar
|
FriturenHaal de kip uit de koelkast. Zet nu een diepe pan op het vuur met ongeveer een 0.5L zonnebloemolie. Breng dit tot een temperatuur van 180°C. |
7
Klaar
|
|
8
Klaar
|
Leg op de onderkant van het broodje de kimchicoleslaw. Leg dan de kip erop en top ze af met de heerlijke miso-ranchsaus. Als het lekker vindt kun je nog wat extra gesneden spitskool erop leggen. Plaats de bovenkant van de hamburgerbroodjes erop en serveer direct. |