0 0
Champagne-framboos meringuetaart

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
8 st. Eieren
100 gr. Pistachenoten gepeld
325 gr. Witte basterdsuiker
10 gr. Maïzena
100 gr. Roomboter ongezouten
100 gr. Zelfrijzend bakmeel
1 el. Citroensap
250 gr. Framboos vers
snufje Zout
40g Gevriesdroogde frambozen
500 gr. Mascarpone
500 ml. Slagroom
30 gr. Poedersuiker
2 tl. Vanille aroma champagne aroma optioneel
2 st. Klop-fix zakje van Dr. Oetker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Champagne-framboos meringuetaart

Kenmerken:
  • Vegetarisch
  • 285
  • Porties 12
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Stappen

1
Klaar

Pistachenoten voorbereiden

Allereerst zet je de oven aan op 120 graden Celsius. Rooster ondertussen driekwart (75 gr.) van de pistachenoten in een pan zonder boter voor 3 á 4 minuten. Laat ze goed afkoelen en vermaal ze vervolgens in de keukenmachine of met staafmixer fijn (zo groot als kristalsuiker). Voorkom dat het geheel gaat plakken.

2
Klaar

Eiwit kloppen

Splits 6 eieren, we hebben voor dit recept alleen het eiwit nodig. Het eigeel kan verwerkt worden in de tiramisu. Dat recept volgt nog..
Doe het eiwit (200 gr. nodig) in een schone en vetvrije kom. Als gereedschap of kommen niet schoon of vetvrij is gaat dit ten koste van het beoogde resultaat van het eiwit. Voeg citroensap bij het eiwit en mix het geheel stijf met de mixer. Voeg daarna geleidelijk 225 gr. basterdsuiker toe en klop verder stijf. Je mix is stijf genoeg als je de mengkom ondersteboven kan houden zonder dat de mix eruit valt. Voer deze test uiterst voorzichtig uit en blijf stijf mixen als je nog beweging ziet zodra je de kom wilt gaan omkeren. Zeef de maizena er doorheen en voeg de gemalen pistachenoten toe. Spatel dit geheel om tot 1 egaal geheel.

3
Klaar

Eiwit bakken

Teken op een stuk bakpapier 2 cirkels van 20 cm. af en leg deze daarna ondersteboven op een bakplaat. Verdeel met een spatel het eiwit binnen de twee cirkels. Strijk het niet te strak af. Het is belangrijk dat je binnen de lijnen blijft omdat het eiwit uitzet in de oven en je wilt dat de schuimlagen goed passen later. Bak de cirkels in het midden van de oven voor ongeveer 2,5 uur (150 minuten). Daarna laat je het op je werkblad helemaal afkoelen.

4
Klaar

Cake bakken

Verhoog de temperatuur in de oven naar 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de roomboter en de rest van de basterdsuiker in een kom in 5 minuten met de mixer tot een luchtige creme. Klop 2 eieren los in een andere kom en voeg deze rustig al kloppend in de hoogste stand toe aan de luchtige creme. Zeef daarna het bakmeel en zout erboven en spatel voorzichtig erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm, strijk glad met een spatel en bak 20-25 minuten in de oven. Neem naderhand de cakebodem uit de oven, verwijder de springvorm en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Hak de rest van de pistachenoten grof.

5
Klaar

Vulling maken

Neem de helft van de verse frambozen en halveer deze. De rest van de frambozen heb je zometeen nodig voor de garnering. Verkruimel tussen je vingertoppen de gevriesdroogde frambozen grof en houd hiervan 2 el apart, ook voor de garnering. Klop voor de vulling met de mixer de mascarpone los met de slagroom, gezeefde poedersuiker en het vanille- of champagnearoma. Spatel de frambozen die zojuist gehalveerd en verkruimeld zijn door en zet in de koelkast tot je het weer nodig hebt.

6
Klaar

Laagjes maken en afgarneren

Verdeel een derde van het mascarponemengsel over de cake. Dek af met een meringuecirkel. Herhaal dit en eindig met de rest van het mascarponemengsel. Gebruik de overige pistachenoten en gevriesdroogde frambozen om de bovenste laag te garneren. Verdeel de verse hele frambozen eroverheen

nomnomnommen

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Homemade vegetarische pasta
volgende
Gevlinderde kip van de BBQ
vorige
Homemade vegetarische pasta
volgende
Gevlinderde kip van de BBQ
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here