Ingrediënten
-
250g Gamba
-
2tl Cajun
-
1st Courgette
-
1st Puntpaprika
-
3st Sjalot
-
2st Knoflook
-
1st Avocado
-
0,5st Citroen
-
8blaadjes Verse basilicum
-
100ml Kookroom
-
1tl Sambal
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Dit is een erg leuk recept zonder pasta of brood. De romige en licht pittige gamba’s zijn erg lekker omdat ik er ook een avocado er door heen doe en een sambal. Voor de room kun kookroom gebruiken, maar kan ook verse slagroom. Daarnaast is de toevoegen van courgette, paprika en sjalotjes en erg lekker toevoeging. Wacht niet langer en check dit recept:)
Als je meer de aziatische kant op wilt, dan kun je de room vervangen door kokosmelk en kun je er verse gember aan toevoegen.
Stappen
1
Klaar
|
Begin met de courgette. Zoals je op de foto ziet heb ik het op 2 manieren gesneden. Zowel met een spiraalsnijder als ook in dunne repen. Deze combinatie zorgt er voor dat courgette met een beetje 'bite' hebt en daarnaast de dunne 'spaghetticourgette'. Snijd daarnaast de paprika in dunne reepje, de sjalot in dunnen schillen en de helft van de avocado in blokjes. Snijd de citroen door de helft en doe een beetje van het sap over de avocadoblokjes zodat ze niet bruin worden. Snijd de basilicum grof. |
2
Klaar
|
Zet een wokpan op hoog vuur en doe er een beetje olie in. Voeg de gamba's toe en bak deze 3min en voeg dan de sambal, sjalot, repen courgette en paprika eraan toe. Pers de knoflook erin uit en voeg dan ook de cajunkruiden en gesneden basicilum eraan toe. |
3
Klaar
|
Nu mag het vuur wat lager en kun je de courgettespaghetti eraan toevoegen en bak je een minuutje mee. Voeg dan de room eraan toe en de helft van de avocado die je nog niet in blokjes hebt gesneden. Prak deze een beetje door het geheel heen. Breng het nu verder op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
Serveer het gerecht nu in een diepe kom/bord en serveer er nog halve schijfjes citroen eraan toe. |