0 0
Easy Kimchi

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1,2kg Nappa Kool
70gr Zout
60gr Pepervlokken Verkrijgbaar bij Toko, meer = pittiger
15gr Vissaus
15gr Kristalsuiker
60ml Vissaus
175ml Water
2 stuks Sjalot
1 el Gember
5 tenen Knoflook
50gr Radijs *Daikon radijs van toko, of normale radijsjes
50gr Prei
2st Lenteui
1 Chinese peer
50gr Wortel

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Easy Kimchi

Kenmerken:
  • Spicy
  • Vegetarisch

Super gezond voor je, erg lang houdbaar en heel smakelijk! Een typisch Koreaans (bij)gerecht.

  • 10min
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Stappen

1
Klaar

De kool zouten

Snij de Nappa kool in stukken en leg deze in een grote container. Was de hele bak grondig en giet het water af. Strooi vervolgens al het zout over de kool en verspreid dit gelijkmatig. De kool zal hierdoor veel vocht verliezen en een stuk slinken. Meng deze bak af en toe goed en druk de kool aan. Laat dit nu staan (in het zout nog) en ga door met de volgende stappen.

2
Klaar

Rijstmeel papje

Meng het water met de rijstmeel en suiker en zet dit op een vuur. Wacht totdat het net aan de kook komt en roer het goed. Zet het hierna weg om af te koelen. Dit papje gebruiken we later om alles goed door elkaar te kunnen smeren en het suiker zorgt tevens voor een sterkere fermentatie.

3
Klaar

Groentes Julienne snijden

Snij de wortel, lenteui, prei, peer en radijs in dunne stokjes (julienne) en leg deze apart. Deze gaan we later mengen met de kimchi pasta en kool.

4
Klaar

Kruidenpasta maken

Snij de sjalotjes, knoflook en gember in grove stukken en gooi hier de vissaus bij. Probeer hier een staafmixer voor te gebruiken om er echt een pasta van te kunnen maken.

Meng dit dan weer met de rijstmeelpap en de pepervlokken zodat je een mooie rode kruidige pasta krijgt.

5
Klaar

Kool wassen en alles samenvoegen

Nu alles klaar staat om gemengd te worden is het tijd om de kool te wassen van het zout. Was het meerdere keren om goed het overtollig zout weg te spoelen. De koolbladeren zelf zullen wel zoutig zijn.

Nu de kool schoon is, kun je de groentes mengen met de kool en Kimchi pasta. Zorg dat de pasta goed tussen alle bladeren en groentes gesmeerd zit.

6
Klaar

In de pot en wegzetten (of eten..)

Nu de kimchi klaar zit moet deze in een pot gestopt worden. Stamp alles goed aan, de bedoeling is dat er geen zuurstof bij de kimchi kan komen. Op deze manier zullen de goede bacteriën overblijven en gaan eten van de suikers in de pasta en groentes. De bijwerking hiervan is dat de kimchi steeds zuurder wordt (en lekkerder & gezonder).

Staat de bovenkant toch nog een beetje droog? Dan kun je dit aanvullen met wat zout water (water met 10% zout mengen).

Nu is het tijd om de pot weg te zetten in een donkere ruimte. De bacteriën gaan gas creëren, dus zorg ervoor dat de pot niet helemaal afgesloten zit. Het wordt anders een tikkende tijdbom.. Check de kimchi dagelijks en stamp deze aan zodat het gas weg kan en de kimchi onderwater blijft.

Na enkele dagen (afhankelijk van de temperatuur) zal je wat gasbellen zien en een zure lucht ruiken. Dit betekent dat de kimchi aan het fermenteren is. Proef af en toe een klein beetje, wanneer je het zuur genoeg vindt kun je het in de koelkast zetten (of buiten in winter). Doordat het gefermenteerd is en niet aan zuurstof wordt blootgesteld is dit makkelijk maanden houdbaar.

Eet smakelijk!

Arnout

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Gehaktballen van Zwijn en Ree
volgende
Bloemkool soep lekker pittig
vorige
Gehaktballen van Zwijn en Ree
volgende
Bloemkool soep lekker pittig

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?