0 0
Kokkels met homemade pasta

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Kokkel
150g Tagliatelle
1st Sjalot
1st Puntpaprika
2st Knoflook
1el Verse Peterselie
80ml Witte wijn
14st Trostomaten
2el Olijfolie
20g Parmazaanse Kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kokkels met homemade pasta

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijk visgerecht met verse kokkels

  • 45min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit is een mooi recept van pasta met verse kokkels. Kokkels zijn typisch Nederlandse uit onze Waddenzee. Je kunt ze vergelijken met de Italiaanse Vongele.

De smaak van kokkels is iets rijker en ook iets goedkoper. Zorg dat je de kokkels op tijd in een zout bad legt om het zand zoveel als mogelijk te verwijderen. De kokkels spugen door het zout namelijk het zand eruit. Ik zou je aanraden dit minimaal 2 uur in het zoute water te laten liggen.
Als je het namelijk te vroeg eruit haalt, dan kan het de smaak van je pasta verpesten. Dan zit je namelijk meer op zand te kauwen dan te genieten van de kokkel zelf.

Ben je toch op zoek naar een zelfgemaakte pasta met vlees? Check dan bijvoorbeeld dit recept op de site: Spaghetti & Meatballs



Stappen

1
Klaar

Schoonmaken

Neem ruim de tijd om je kokkels schoon te maken. Borstel de buitenkant schoon onder koud water. Leg ze daarna in een grote kom met koud water en voeg 3el zout aan toe. Hierdoor spugen de kokkels het zand uit. Ik zou aanraden om het minimaal 2u hierin te laten. Spoel ze daarna goed af met koud stromend water voordat je ze gaat koken.

2
Klaar

Zet een pannetje water op het vuur voor je tagliatelle en doe hier een beetje zout in. Breng het water aan de kook.

Snipper de sjalotjes en snijd de paprika in reepjes. Hak daarna de peterselie grof.

Kook je pasta volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

3
Klaar

Zet nu een koekenpan of wok op het vuur en fruit daar de sjalotjes en puntpaprika in. Blus het af met witte wijn en voeg ook de tomaten toe. Verwarm het en zet het vuur middelhoog. Breng het verder op smaak met peper en zout.

4
Klaar

Voeg de kokkels en peterselie toe en laat het pruttelen met de deksel erop.
De kokkels zijn klaar zodra ze allemaal open zijn. Gooi de enkele dichte kokkels weg.
Giet je pasta af en voeg deze eraan toe.

5
Klaar

Serveer het in een diep bord en strooi en geraspte parmazaanse kaas overheen.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Beef Wellington
volgende
Goed gevulde Loempia’s
vorige
Beef Wellington
volgende
Goed gevulde Loempia’s
Hulp nodig?