Ingrediënten
-
1kg Kokkel
-
150g Tagliatelle
-
1st Sjalot
-
1st Puntpaprika
-
2st Knoflook
-
1el Verse Peterselie
-
80ml Witte wijn
-
14st Trostomaten
-
2el Olijfolie
-
20g Parmazaanse Kaas (rasp)
Samenvatting
Dit is een mooi recept van pasta met verse kokkels. Kokkels zijn typisch Nederlandse uit onze Waddenzee. Je kunt ze vergelijken met de Italiaanse Vongele.
De smaak van kokkels is iets rijker en ook iets goedkoper. Zorg dat je de kokkels op tijd in een zout bad legt om het zand zoveel als mogelijk te verwijderen. De kokkels spugen door het zout namelijk het zand eruit. Ik zou je aanraden dit minimaal 2 uur in het zoute water te laten liggen.
Als je het namelijk te vroeg eruit haalt, dan kan het de smaak van je pasta verpesten. Dan zit je namelijk meer op zand te kauwen dan te genieten van de kokkel zelf.
Ben je toch op zoek naar een zelfgemaakte pasta met vlees? Check dan bijvoorbeeld dit recept op de site: Spaghetti & Meatballs
Stappen
1
Klaar
|
SchoonmakenNeem ruim de tijd om je kokkels schoon te maken. Borstel de buitenkant schoon onder koud water. Leg ze daarna in een grote kom met koud water en voeg 3el zout aan toe. Hierdoor spugen de kokkels het zand uit. Ik zou aanraden om het minimaal 2u hierin te laten. Spoel ze daarna goed af met koud stromend water voordat je ze gaat koken. |
2
Klaar
|
Zet een pannetje water op het vuur voor je tagliatelle en doe hier een beetje zout in. Breng het water aan de kook. Snipper de sjalotjes en snijd de paprika in reepjes. Hak daarna de peterselie grof. Kook je pasta volgens de aangegeven tijd op de verpakking. |
3
Klaar
|
Zet nu een koekenpan of wok op het vuur en fruit daar de sjalotjes en puntpaprika in. Blus het af met witte wijn en voeg ook de tomaten toe. Verwarm het en zet het vuur middelhoog. Breng het verder op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
Voeg de kokkels en peterselie toe en laat het pruttelen met de deksel erop. |
5
Klaar
|
Serveer het in een diep bord en strooi en geraspte parmazaanse kaas overheen. |