0 0
Spaghetti & Meatballs

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Gehaktballen
500g Gehakt Half om half
0.5st Ui
2st Knoflook
1st Eieren
1tl Worcestersaus
0.5tl Komijnzaad gemalen
0.5tl Basilicum
0.5tl Mosterdpoeder
0.5tl Paprikapoeder
0.5tl Chilivlokken
0.5tl Zwarte peper
0.5tl Zeezout
40g Parmazaanse Kaas (rasp)
3el Paneermeel
Groenten
1st Prei
0.5st Ui
1st Puntpaprika
0.5st Courgette
Tomatensaus
500g Passata
400g Tomaten in blokjes
4blaadjes Verse basilicum
150g Spaghetti Tarwe

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spaghetti & Meatballs

Kenmerken:

    Rijke smaak van gehakt en pasta!

    • 40min
    • Porties 3
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Gehaktballen

    • Groenten

    • Tomatensaus

    Samenvatting

    Delen

    Een pasta ben ik altijd voor wakker te maken. Zelf maak ik altijd graag verschillende pasta’s, maar mijn favoriet is toch wel altijd die ene met rode saus. Nu heb ik eigenlijk voor het eerst een pasta met gehaktballen gemaakt. Het is niet moeilijk om te maken. Het vergt alleen een beetje werk. Wat deze pasta bijzonder maakt is de manier van kruiden van je gehaktbal. Door het gebruik van half om half gehakt droogt het ook niet uit. Uiteraard kun je ook een ander soort gehakt gebruiken, dat is geheel aan jezelf! Ik heb erg genoten van dit gerecht en ik heb nog een beetje overgehouden waardoor ik morgen met de lunch hier ook nog van kan genieten!

    Laat mij weten wat jij ervan hebt gevonden!


    Stappen

    1
    Klaar

    De gehaktbal

    Pak een kommetje om je gehaktmengsel te maken. Snijd eerst de knoflook en ui fijn. Doe dit samen met het gehakt in de kom.
    Doe nu de komijnzaad, (gedroogde)basilicum, mosterdzaad, paprikapoeder, chilivlokken, worcestersaus, peper, zout, parmezaanse kaas, paneermeel en het ei ook bij het gehakt.
    Kneed het allemaal goed door elkaar. Als je het goed door elkaar hebt gekneed, dan kun je er kleine gehaktballen van maken. Het formaat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een walnoot. Nu je de ballen hebt gedraaid, dan kun je dit even aan de kant zetten en kun je de groenten snijden.

    2
    Klaar

    De groenten

    Snijd de prei eerst door de helft, over de lengte, en snijd dit in ringen. Hetzelfde doe je dit met de courgette. De ui kun je in kwart ringen snijden. Als laatste heb je de paprika welke je ook eerst door de helft kan snijden over de lengte. Verwijder het binnenste deel en snijd deze daarna in smalle reepjes.

    3
    Klaar

    Pak een braadpan en doe hier een scheut olie in. Zet tegelijkertijd een pannetje water op voor de spaghetti en breng dit water aan de kook. Verwarm ook alvast de oven voor op 200°C.
    In de braadpan kun je de gehaktballen rondom bruin bakken. Als ze rondom bruin zijn, dan haal je ze uit de pan en doe je deze in een ovenschaal. Je kunt ze straks verder garen in de tomatensaus als het in de oven staat.
    Nu de gehaktballen uit de braadpan zijn, kun je hier de groenten in fruiten. Als de groenten een beetje zacht beginnen te worden, voeg je de passata, tomaten in blokjes en basilicum toe. Kook dit nog een 3 minuten door. Verdeel de saus nu over de gehaktballen heen in de ovenschaal tot ze goed bedekt zijn. Strooi hier nog wat geraspte parmezaanse kaas overheen en zet dit voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    4
    Klaar

    Inmiddels zou je water nu aan de kook moeten zijn voor de spaghetti. Voeg nu de spaghetti toe en kook dit zolang is aangegeven op de verpakking. Meestal een 10-12 minuten.
    Als spaghetti klaar is pak je een diep bord en leg je hier eerst de spaghetti in. Haal je tomatensaus met gehaktballen uit de oven en schep dit over je spaghetti. Versier het met nog een beetje geraspte parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Camembert in filodeeg
    volgende
    Krokante kip in karnemelk
    vorige
    Camembert in filodeeg
    volgende
    Krokante kip in karnemelk

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?