Ingrediënten
-
1st Hele kipVan circa 1.4kg
-
3el Olijfolie
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
1takjes Verse Tijm
-
1el Donkere basterdsuiker
-
1tl Zwarte peper
-
2tl Zeezout
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl SaliePoeder
-
1tl Peterselie
-
0.5tl Gemberpoeder
Samenvatting
Op de website zijn al meerdere heerlijke kipgerechten te vinden. Dit is het eerste recept van een gevlinderde kip. Gezien het mooie weer heb ik dit kippetje ook lekker op de BBQ klaargemaakt. Kruid de kip minimaal een paar uur van te voren en zorg dat je geen haast hebt. Voor het extra sappige effect kun je namelijk het beste de kip een tijdje indirect laten garen.
Een digitale thermometer is wel een must! Je moet namelijk de kip echt precies goed gaar hebben. Dit is bij een temperatuur van 73°C.
Stappen
1
Klaar
|
Als eerste knip je de ruggengraat uit de kip. Dit gaat het beste met een wildschaar, maar een normale keukenschaar kan ook. |
2
Klaar
|
Pak nu een klont roomboter en smeer dit onder de huid op de borst. Hierdoor blijft je borstfilet lekker extra sappig tijdens het garen. Risp 1 takje van de rozemarijn en ook het takje tijm en hak dit fijn. Doe dit in een bakje samen met de basterdsuiker, peper, zeezout, knoflookpoeder, salie, peterselie en gember. Mix dit allemaal nu goed door elkaar. |
3
Klaar
|
Wrijf de kip rijkelijk in met olie en smeer het daarna goed in met de kruiden. Pak m daarna in met vershoudfolie en laat ongeveer 2uur intrekken. Uiteraard kun je het ook een avond van te voren al helemaal klaarmaken. |
4
Klaar
|
BBQPrepareer als eerste je BBQ voor indirecte hitte. Dus aan 1 kant van de BBQ de kolen en aan de andere kant niet. |