0 0
Gevlinderde kip van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Hele kip Van circa 1.4kg
3el Olijfolie
2takjes Verse Rozemarijn
1takjes Verse Tijm
1el Donkere basterdsuiker
1tl Zwarte peper
2tl Zeezout
1tl Knoflookpoeder
1tl Salie Poeder
1tl Peterselie
0.5tl Gemberpoeder

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gevlinderde kip van de BBQ

Kenmerken:

  Kippetje uit de BBQ is toch veel lekkerder dan uit de oven?!

  • 60min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Op de website zijn al meerdere heerlijke kipgerechten te vinden. Dit is het eerste recept van een gevlinderde kip. Gezien het mooie weer heb ik dit kippetje ook lekker op de BBQ klaargemaakt. Kruid de kip minimaal een paar uur van te voren en zorg dat je geen haast hebt. Voor het extra sappige effect kun je namelijk het beste de kip een tijdje indirect laten garen.

  Een digitale thermometer is wel een must! Je moet namelijk de kip echt precies goed gaar hebben. Dit is bij een temperatuur van 73°C.


  Stappen

  1
  Klaar

  Als eerste knip je de ruggengraat uit de kip. Dit gaat het beste met een wildschaar, maar een normale keukenschaar kan ook.
  Leg de kip op z'n borst en knip aan beide kanten langs de ruggengraat. Knip over de hele lengte tot je erdoor bent. De ruggengraat kun je eventueel bewaren om er een bouillon van te trekken. Trek nu de borstkast uit elkaar en draai de kip om. Leg nu 2 hand op de borst en druk de kip plat tot deze gevlinderd is.

  2
  Klaar

  Pak nu een klont roomboter en smeer dit onder de huid op de borst. Hierdoor blijft je borstfilet lekker extra sappig tijdens het garen.

  Risp 1 takje van de rozemarijn en ook het takje tijm en hak dit fijn. Doe dit in een bakje samen met de basterdsuiker, peper, zeezout, knoflookpoeder, salie, peterselie en gember. Mix dit allemaal nu goed door elkaar.

  3
  Klaar

  Wrijf de kip rijkelijk in met olie en smeer het daarna goed in met de kruiden. Pak m daarna in met vershoudfolie en laat ongeveer 2uur intrekken. Uiteraard kun je het ook een avond van te voren al helemaal klaarmaken.

  4
  Klaar

  BBQ

  Prepareer als eerste je BBQ voor indirecte hitte. Dus aan 1 kant van de BBQ de kolen en aan de andere kant niet.
  Haal de kip ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast.
  Als de BBQ rond de 220°C is, dan schroei je de kip eerst rondom dicht boven de kolen. Als dit goed is dichtgeschroeid, dan leg je de kip met de open kant op de grill waar geen kolen onder liggen. Steek de thermometer in de borst en leg het 2e takje rozemarijn in de kolen. Laat de deksel op de BBQ tot de kip een temperatuur van 65°C. Haal daarna de pen eruit en grill 'm af boven de kolen. Bij een temperatuur van 73°C is de kip perfect gaar!
  Eet smakelijk!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
  vorige
  Champagne-framboos meringuetaart
  volgende
  Ananas met Rum van de BBQ
  vorige
  Champagne-framboos meringuetaart
  volgende
  Ananas met Rum van de BBQ
  Hulp nodig?