Ingrediënten
-
750gr Rundergehaktverhouding 50/50 lamsgehakt/runder
-
1tl Komijnzaadpoeder
-
1 Witte ui
-
1tl Paprikapoeder
-
2tl Munt
-
0,5 CitroenGebruik de citroenrasp en het sap door het gehakt
-
Linzendahl
-
500gr Linzenrode linzen
-
1l Groentebouillon
-
1 Witte ui
-
6 Knoflook
-
1 blik Tomaten in blokjes
-
1 blik Kokosmelk
-
1 el Garam masala
-
2 tl Kurkuma
-
2 tl Komijnzaadpoeder
-
naan
-
300gr Bloem
-
7gr Gist
-
125ml Water
-
100gr Griekse yoghurt
-
4 Knoflook
-
1 tl Kristalsuiker
-
50gr Roomboter
Samenvatting
Maak je klaar voor een smakelijke maaltijd met lams- en runderköfte, linzendahl en versgebakken naan brood! Het perfecte recept voor een heerlijke en eenvoudige maaltijd.
Stappen
1
Klaar
|
Köfte kebab spiezenMeng het lams- en rundergehakt met de ui, knoflook, munt, komijn, ras el hanout, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom. Vorm het mengsel in een worst vorm die je later aan de spies kunt kneden, Het mooiste is om de spiezen op de BBQ te bereiden zodat het vet in de kolen valt en de spiezen een mooie rokerige smaak geven. |
2
Klaar
|
LinzendahlVerhit een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de komijn, kurkuma en garam masala toe en bak nog 1-2 minuten. Doe de linzen in een pan en voeg de groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de saus dikker is geworden. |
3
Klaar
|
Naan broodVoor de naan brood, meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de Griekse yoghurt, warm water en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak gedurende 5-10 minuten tot het zacht en elastisch is. Verdeel het deeg in 6-8 porties. Rek de balletjes deeg op tot een soort kleine pizza en leg deze in een hete geoliede pan. Nadat ze gebakken zijn op beide kanten kun je ze bestrijken met wat in gesmolten boter met knoflook. |