0 0
Köfte kebab met linzendahl en naan

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

750gr Rundergehakt verhouding 50/50 lamsgehakt/runder
1tl Komijnzaad poeder
1 Witte ui
1tl Paprikapoeder
2tl Munt
0,5 Citroen Gebruik de citroenrasp en het sap door het gehakt
Linzendahl
500gr Linzen rode linzen
1l Groentebouillon
1 Witte ui
6 Knoflook
1 blik Tomaten in blokjes
1 blik Kokosmelk
1 el Garam masala
2 tl Kurkuma
2 tl Komijnzaad poeder
naan
300gr Bloem
7gr Gist
125ml Water
100gr Griekse yoghurt
4 Knoflook
1 tl Kristalsuiker
50gr Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Köfte kebab met linzendahl en naan

Kenmerken:

    Maak je klaar voor een smakelijke maaltijd met lams- en runderköfte, linzendahl en versgebakken naan brood! Het perfecte recept voor een heerlijke en eenvoudige maaltijd.

    • 1uur
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Linzendahl

    • naan

    Samenvatting

    Delen

    Maak je klaar voor een smakelijke maaltijd met lams- en runderköfte, linzendahl en versgebakken naan brood! Het perfecte recept voor een heerlijke en eenvoudige maaltijd.

    Stappen

    1
    Klaar

    Köfte kebab spiezen

    Meng het lams- en rundergehakt met de ui, knoflook, munt, komijn, ras el hanout, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom. Vorm het mengsel in een worst vorm die je later aan de spies kunt kneden,

    Het mooiste is om de spiezen op de BBQ te bereiden zodat het vet in de kolen valt en de spiezen een mooie rokerige smaak geven.

    2
    Klaar

    Linzendahl

    Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de komijn, kurkuma en garam masala toe en bak nog 1-2 minuten. Doe de linzen in een pan en voeg de groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn.

    Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of tot de saus dikker is geworden.

    3
    Klaar

    Naan brood

    Voor de naan brood, meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de Griekse yoghurt, warm water en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar tot er een deeg ontstaat.

    Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak gedurende 5-10 minuten tot het zacht en elastisch is. Verdeel het deeg in 6-8 porties. Rek de balletjes deeg op tot een soort kleine pizza en leg deze in een hete geoliede pan. Nadat ze gebakken zijn op beide kanten kun je ze bestrijken met wat in gesmolten boter met knoflook.

    Arnout

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Frambozen pistache babka!
    volgende
    Gyoza met gehakt!
    vorige
    Frambozen pistache babka!
    volgende
    Gyoza met gehakt!
    Hulp nodig?