0 0
Big Mac burger look-a-like

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
800g Rundergehakt 70% vlees 30% vet
4st Hamburgerbroodjes
100g IJsbergsla
2st Trostomaten
0.5st Komkommer
4plakken Cheddar
6st Ui
30g Roomboter
Zwarte peper
Zeezout
De saus
2st Augurk
1el Piccalilly
125ml Mayonaise
1,5tl Witte basterdsuiker
0.5tl Grove Dijon mustard
1tl Knoflookpoeder
0.5tl Paprikapoeder
0.5tl Uienpoeder
1tl Olijfolie
1tl Azijn
2st Ui Gekarameliseerd
1tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Big Mac burger look-a-like

Kenmerken:
  • Spicy

De beste homemade burger!

  • 40min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • De saus

Samenvatting

Delen

Iedereen kent natuurlijk de Big Mac burger van de McDonald’s. Als ik het internet afstruin is het nog nooit iemand gelukt om het exact na te maken. Dat maakt het tripje naar de McDonald’s het toch altijd nog wel waard.

In dit recept heb ik een pittige variant van de welbekende big mac saus gemaakt. Deze staat bekend om het zurige sausje met stukjes augurk.
Voor deze burger heb ik ook niet het standaard gehakt gebruikt. Hier ben ik voor naar de slager geweest en gevraagd om een verhouding van 70% vlees en 30% vet. Hierdoor blijft je burger lekker sappig bij het grillen. Dit recept heb ik op de BBQ gemaakt met een vlakke ondergrond. In mijn geval een vlakke grillplaat. Als je dit niet hebt kun je ook een ovenbestendige koekenpan gebruiken. Je hebt een vlakke ondergrond nodig omdat je ballen van het vlees draait en daarna plat drukt tot een hamburger. Het platdrukken kun je doen met een spatel of hamburgerpress.

Check ook de pagina ’10 tips voor de perfecte hamburger’ HIER

Stappen

1
Klaar

Ui karameliseren

Begin eerst met het karameliseren van de ui. Dit duurt namelijk het langste. Snijd hiervoor de ui in halve ringen en doe het in een koekenpan met de roomboter. Voeg ook nog een beetje zeezout toe. Zet het vuur middelhoog en laat de uien ongeveer 20 minuten karameliseren.

Als je de burger op de BBQ gaat maken, bereid deze dan ook alvast voor. Houd er wel rekening mee dat je een grillplaat nodig hebt om de burgers plat te drukken. Dit gaat niet op de grill.

2
Klaar

Voor het vlees is het eigenlijk niet zo lastig. Je maakt balletjes van 100g en legt ze daarna op een bord. Strooi en nu peper en zout overheen. De onderkant hoeft nog niet. Dit komt straks aan de beurt bij het grillen. Per hamburger gebruik je 2 van deze ballen.

Snijd nu ook alvast de komkommer in plakjes en de trostomaten door de helft.

3
Klaar

De saus

Snijd de augurk in kleine stukjes en pak een deel van de gekarameliseerde ui uit de pan en hak dit fijn. Voeg dit nu samen met de andere ingrediënten voor de saus en mix dit door elkaar.

4
Klaar

Grillen

Nu de BBQ gloeiend heet is ga je aan de slag! Als je het op een grillplaat of koekenpan in de keuken doet, dan kun je dezelfde stappen volgen.
Grill eerst de broodjes eventjes zodat de binnenkant lekker knapperig wordt. Snijd de broodjes door het midden en grill de binnenkant. Zet ze daarna aan de kant en pak je bord met de ballen vlees. Leg de bovenkant, die met peper en zout gekruid is, naar beneden in de pan. Leg en nu een stukje bakpapier op en druk het helemaal plat zodat je een platte burger hebt. Verwijder het bakpapier en kruid ook deze zijde met peper en zout. Draai de burger na ongeveer 3-4 minuten om.

Herhaal dit voor alle ballen die je hebt gemaakt. Telkens als 2 burgers klaar zijn, dan haal je deze uit de pan en stapel je deze met een plak cheddar er tussen. Houd ze warm op een bord met aluminiumfolie.

5
Klaar

Nu is alles klaar! Besmeer het onderste broodje met een beetje mayonaise en leg daar een beetje ijsbersla op. Gevolgd door de komkommer en tomaat. Leg er daarna een schep gekarameliseerde ui op en daarna je gestapelde burger. Top het daarna rijkelijk af met de saus. En nu genieten!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Kabeljauw
vorige
Fish and Chips
Boerenkool stamppot recept
volgende
Boerenkool
Kabeljauw
vorige
Fish and Chips
Boerenkool stamppot recept
volgende
Boerenkool