Ingrediënten
-
2st Winterpeen
-
2st Ui
-
6st Eieren
-
200ml Kokosmelk
-
2el Curry madrasKruiden
-
100gr Geraspte kaas
-
100g Blad spinazie
-
150gr Champignons
-
2st Knoflook
-
Zwarte peper
-
Zout
-
2el Olijfolie
Samenvatting
Frittata een makkelijk ovengerecht met ei + groenten naar keuze. Ik heb de deze keer een Indiase variant gemaakt. Gekruid met curry masala kruiden en kokosmelk.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180graden. Rasp de winterpeen en de knoflook fijn, snijd de ui in dunnen halve ringen en de champignons in kwarten. Verwarm een pan met 1 el olie op het vuur en bak hier de ui, wortel, champignons en knoflook in 5 minuten zacht. Na 5 minuten voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot deze geslonken is. |
2
Klaar
|
Wanneer de groenten op het vuur staan kunnen we alvast het ei mengsel maken. Klop in een ruime kom de eieren los met de curry madras kruiden, kokosmelk en peper/zout naar keuze. |
3
Klaar
|
Vet een ovenschaal in met olie, voeg dan het groenten en ei mengsel hier aan toe. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer dit allemaal goed door elkaar. Zet voor 20 minuten in de oven, daarna bestrooi met de rest van de kaas en zet dan nog voor 5 minuten onder de grill. Serveer met naanbrood en mangochutney. |