0 0
Wok met gamba’s, kool en kokosmelk

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Gamba
0.25st Rode kool
0.5st Spitskool
1st Puntpaprika
50g Doperwten
2st Bosui
400ml Kokosmelk
200g Udon noodles
2tl Sesamzaad
500ml Visbouillon
1el Sesamolie
1el Curry madras
1tl Sambal
1st Citroengras
2tl Gembersiroop

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wok met gamba’s, kool en kokosmelk

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijke wok met gambas

  • 25min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit is een erg lekkere en gezonde wok. Ik ben zelf gek op de oosterse keuken. En met name de gerechten waar kokosmelk in zit. Op de website heb ik al meerdere recepten staan waar ik de kokosmelk verwerkt.

Dit keer heb ik het in een wokgerecht gebruikt met gambas. Het is een beetje een mix van een curry en een wokrecept. De curry madras doet je denken aan een curry, maar de rode kool, spitskool en udon noodles doet je weer denken aan een wokgerecht.

Al met al is dit heel goed geslaagd. Redelijk snel gemaakt, vol groenten en heerlijk gekruid. Als het recept voor 2 personen maakt, dan houdt je nog groenten over. Deze kun je gebruiken in een bijvoorbeeld een salade of een volgend wokgerecht! Check de zoekfunctie van ingrediënten om een recept erbij te vinden.



Stappen

1
Klaar

De voorbereiding

Snijd de rode kool, spitskool en puntpaprika in kwart reepjes. De bosui mogen in halve ringen gesneden worden.
Als je de visbouillon met een blokje wilt maken, breng dan het water aan de kook en maak de bouillon in een maatbeker.

2
Klaar

Zet alvast een pannetje met water op het vuur om de udon noodles te koken.
Zet nu ook de wokpan op het vuur met een scheut olie. Als de olie heet is, dan fruit je de rode kool, spitskool, puntpaprika en bosui. Voeg nu ook de sambal, sesamolie, curry madras en gembersiroop toe.

3
Klaar

Zet het vuur nu lager en voeg de visbouillon toe en de kokosmelk. Haal de harde schil van de citroengras af. Kneus nu de citroengras met de achterkant van je mes en voeg deze ook toe. Breng dit geheel nu rustig aan de kook. Voeg dan de gambas eraan toe.

4
Klaar

Nu zou het pannetje met water ook moeten koken. Voeg daar de udon noodles aan toe en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Als je noodles klaar zijn, dan giet je ze af en zet je ze eventjes aan de kant.

5
Klaar

Nu ben je bijna klaar! Meng de noodles met de wok en voeg nu ook de doperwten toe. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout. Zodra de gambas gaar zijn ben je klaar! Serveer het in een kom met sesamzaadjes en thats it!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Indiase frittata met kokosmelk
volgende
Chili sin carne
vorige
Indiase frittata met kokosmelk
volgende
Chili sin carne
Hulp nodig?