Ingrediënten
-
300g Gamba
-
0.25st Rode kool
-
0.5st Spitskool
-
1st Puntpaprika
-
50g Doperwten
-
2st Bosui
-
400ml Kokosmelk
-
200g Udon noodles
-
2tl Sesamzaad
-
500ml Visbouillon
-
1el Sesamolie
-
1el Curry madras
-
1tl Sambal
-
1st Citroengras
-
2tl Gembersiroop
Samenvatting
Dit is een erg lekkere en gezonde wok. Ik ben zelf gek op de oosterse keuken. En met name de gerechten waar kokosmelk in zit. Op de website heb ik al meerdere recepten staan waar ik de kokosmelk verwerkt.
Dit keer heb ik het in een wokgerecht gebruikt met gambas. Het is een beetje een mix van een curry en een wokrecept. De curry madras doet je denken aan een curry, maar de rode kool, spitskool en udon noodles doet je weer denken aan een wokgerecht.
Al met al is dit heel goed geslaagd. Redelijk snel gemaakt, vol groenten en heerlijk gekruid. Als het recept voor 2 personen maakt, dan houdt je nog groenten over. Deze kun je gebruiken in een bijvoorbeeld een salade of een volgend wokgerecht! Check de zoekfunctie van ingrediënten om een recept erbij te vinden.
Stappen
1
Klaar
|
De voorbereidingSnijd de rode kool, spitskool en puntpaprika in kwart reepjes. De bosui mogen in halve ringen gesneden worden. |
2
Klaar
|
Zet alvast een pannetje met water op het vuur om de udon noodles te koken. |
3
Klaar
|
Zet het vuur nu lager en voeg de visbouillon toe en de kokosmelk. Haal de harde schil van de citroengras af. Kneus nu de citroengras met de achterkant van je mes en voeg deze ook toe. Breng dit geheel nu rustig aan de kook. Voeg dan de gambas eraan toe. |
4
Klaar
|
Nu zou het pannetje met water ook moeten koken. Voeg daar de udon noodles aan toe en kook ze volgens de instructies op de verpakking. Als je noodles klaar zijn, dan giet je ze af en zet je ze eventjes aan de kant. |
5
Klaar
|
Nu ben je bijna klaar! Meng de noodles met de wok en voeg nu ook de doperwten toe. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout. Zodra de gambas gaar zijn ben je klaar! Serveer het in een kom met sesamzaadjes en thats it! |