Ingrediënten
-
Stoofpot
-
4 st Lamsschenkelongeveer 4 stuk ~1,5kg
-
3 el Ras el hanout
-
150gr Gedroogde abrikozen
-
400gr Kikkererwten
-
800gr Tomatenpuree
-
500ml LamsbouillonKip of rund mag ook
-
2 tenen Knoflook
-
1/2 tl Kurkuma
-
1 el Honing
-
2 st Witte ui
-
3st Wortel
-
1 st Kaneelstok
-
1 hand Amandel
-
Couscous
-
320gr Couscous
-
1 st Sinaasappel
-
2 el Munt
-
Yoghurtsaus
-
200ml Griekse yoghurt
-
2 el Munt
-
1 el Ras el hanout
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Lamsschenkel marineren + voorbereidingMarineer de lamsschenkel (het liefst een dag vantevoren) met peper, zout, kurkuma, een paar tenen knoflook en een el gember. Snij de wortel en ui in stukjes (niet te fijn) en hak ook nog een paar tenen knoflook en wat gember fijn. De yoghurtsaus kun je ook alvast voorbereiden en in de koelkast zetten. Hak de munt fijn en meng deze met de yoghurt & kruiden. |
2
Klaar
|
Aanbraden lamsvleesBak het vlees bruin in een pan totdat het een mooie kleur heeft, dit boegt extra smaak toe. In een grote braadpan kun je alvast de ui lichtjes aanbakken samen met de knoflook en gember. Zodra de ui glazig is gooi je de rest van de groenten erbij en de ras el hanout. Laat dit even opwarmen/aanbakken zodat de kruiden goed gaan ruiken. Roer nu de kikkererwten, tomatenblokjes, honing, bouillon erdoor heen en voeg het vlees toe. Laat dit rustig sudderen of zet in de oven op ~150 graden. Bak alvast de gehakte amandelen (of amandelschilfers als je die hebt) bruin in een pan en zet deze apart voor topping. Snij ook nog wat munt/peterselie fijn voor het serveren. |
3
Klaar
|
Couscous & ServerenWanneer je bijna klaar bent met de stoofpot kun je de couscous voorbereiden. Voeg naast het water ook wat sinaasappelsap toe en munt aan het einde voor een frisse couscous. Serveer de stoofpot met de hele schenkel in de saus met wat couscous en yoghurt daarnaast. Maak het geheel af met de toppings. |