Ingrediënten
-
400g Runderworst
-
2tl Grove mosterdDijon
-
2tl Worcestersaus
-
2tl Sambal
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
BasilicumVerse
-
125g Gerookte spekjes
-
0.5st Courgette
-
1st Winterpeen
-
0.5st Prei
-
1st PuntpaprikaRode
-
4st Knoflook
-
1st Ui
-
40g Tomatenpuree
-
500g Passata
-
125ml Rode wijn
-
1tl Basterdsuiker
-
125g Crème fraîche
-
Jonge kaas (rasp)
-
Roomboter
-
400g Linguine
Samenvatting
Bij een goede pastasaus schep ik altijd graag 2 keer op. Bij deze saus overweeg heel stiekem nog een 3e keer op te scheppen.
Het lekkere van deze saus is de toevoeging van de runderworst in plaats van half-om gehakt. Je krijgt hierdoor van de lekkere brokken vlees door je saus heen.
Dit gerecht is niet erg moeilijk om te maken en je kunt uiteraard hier ook je eigen draai aan geven. Dit keer heb ik voor het eerst grove mosterd toegevoegd en dat bevalt prima!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidenBegin met het opensnijden van de worsten. Maak een snede over de lengte van de worst en haal het velletje eraf. Scheur/snijd het in grove stukken. Kruid het vlees met de mosterd, Worcester, sambal, peper en zout. Gebruik niet teveel zout! Je gaat dadelijk namelijk de spekjes bakken waar genoeg zout in zit. Als je het lekker vindt kun je ook een beetje van de basilicum fijn hakken en dit eraan toevoegen. Snijd de courgette in smalle reepjes en daarna in kleine blokjes. De prei in ringen, de paprika in halve reepjes en snijd de knoflook fijn. Als laatste snijd je de ui en wortel in kwart ringen. Zet een braadpan op het vuur en laat hier een scheut olie in warm worden. |
2
Klaar
|
De pastasausNu je olie warm is kun beginnen met de spekjes te bakken. Voeg na ongeveer 3-4 minuten de ui, wortel en de helft van de knoflook toe. Bak dit een 2 minuten mee en voeg dan de runderworst toe met een klont roomboter. Bak dit lekker een beetje bruin en dan kun je de paprika en prei toevoegen. Direct hierna kun je tomatenpuree meebakken en het restant van de knoflook toevoegen. Dit geheel kun ongeveer nog een 3 minuten bakken. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. De passata kun je er nu in doen en vervolgens de rode wijn en suiker. Laat dit geheel een 30 min pruttelen. Zet een pan met water op waar je dadelijk de pasta in kunt koken. Strooi hier een klein beetje zout in. Doe de pasta in kokend water ongeveer een 10 min voordat je saus klaar is. |
3
Klaar
|
Zodra de pasta beetgaar is giet je deze af en giet je er een scheut olie doorheen. Uiteraard mag je helemaal zelf bepalen hoe je de pasta serveert. Mijn favoriete manier voor dit gerecht is als volgt: |