Ingrediënten
-
800g Kikkererwt
-
600ml Kokosmelk
-
400g Sperziebonen
-
300g Quinoa
-
200g Blad spinazie
-
2 Ui
-
3st Knoflook
-
1st GroentebouillonBouillonblokje
-
100ml Water
-
50g Gember
-
1,5el Curry madrasKruiden poeder
-
1tl Sambal
-
1el Zonnebloemolie
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
Een heerlijk vegetarisch gerecht met veel groenten boordevol eiwitten, kikkererwten zitten hier namelijk vol mee.
Stappen
1
Klaar
|
Snij de gember, ui en knoflook fijn en bak deze voor 5 minuten in de zonnebloemolie. Voeg daarna de kikkererwten En de curry madras kruiden toe en bak nog eens 5 minuten. |
2
Klaar
|
Snij de sperziebonen in gewenste formaat en maak deze schoon. Kook deze daarna voor +/- 15 minuten beetgaar. |
3
Klaar
|
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. |
4
Klaar
|
Voeg dan het bouillonblokje, sambal, water en kokosmelk toe aan de kikkererwten. Laat dit voor 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste nog de spinazie toe. Kruid nog naar smaak met peper en zout, klaar is de curry. |
5
Klaar
|
Opdienen maar! Voeg de quinoa, kikkererwten curry en de sperziebonen bij elkaar en klaar is je vegetarische maaltijd ?? |