Ingrediënten
-
4st Hamburgerbroodjes
-
1st Vleestomaat
-
1st Eieren
-
1st Rode ui
-
1st Little gem
-
4st Augurk
-
60g Pancetta
-
Ketchup
-
Mayonaise
-
De burger
-
500g Rundergehakt
-
0.5st Ui
-
1tl Grove mosterd
-
1tl Worcestersaus
-
0.5tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
-
1el Paneermeel
-
1st Eidooiers
Samenvatting
Op de site heb ik al meerdere recepten geplaatst van een hamburger. Dit is de eerste hamburger welke ik heb gemaakt in combi met een ei. Als je het lekker vindt kun je ook zelf je eigen brioche broodje maken. In mijn andere recept van PULLED CHICKEN kun je de ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.
Stappen
1
Klaar
|
Start met het snijden van de rode ui in halve ringen. Het duurt namelijk wel even tot je ui lekker gekarameliseerd is. Pak een kleine steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie en roomboter hieraan toe en doe de ui erin. Strooi er nu een beetje zout overheen en roer het tussendoor. Ga ondertussen verder met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
Snijd de augurk en vleestomaat in plakken. Leg dit aan de kant voor straks. Mix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Je kunt ongeveer 90g per burger aanhouden. Bak nu ook nog de plakken pancetta krokant en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier. |
3
Klaar
|
Nu de voorbereidingen zijn gedaan ben je klaar bijna om te bakken! Begin alvast de broodjes de grillen aan beide kanten. Leg deze daarna apart. Als de uien al lekker zacht zijn geworden en lichtbruin, dan kun je starten met het grillen van de burgers.Ik heb de hamburger in mijn grillpan klaargemaakt. Het kan natuurlijk ook in een koekenpan. |
4
Klaar
|
Besmeer de bovenkant van het onderste met een beetje mayonaise. Leg hier de little gem, tomaat en augurk op. Daarop leg je de hamburger gevolgd door de gebakken ei. Daarna de gekarameliseerde ui en pancetta. Als laatste kun je hier nog een beetje ketchup overeen doen. Thats it! |