Ingrediënten
-
Deeg
-
300gr Bloem
-
1 tl Zout
-
125gr Boter
-
1 Eieren
-
70ml Water
-
2 tl Azijn
-
Vulling
-
750gr Kippendijen
-
2 Preiin ringetjes gesneden
-
200gr Roomkaas
-
4-5el Bieslook
-
2-3 el Verse Peterselie
-
De rest
-
1 Taartvorm ~25cm
-
2 el Paneermeel
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Het deeg & KruidenkaasMeng het bloem met het zout, snij de roomboter in kleine blokjes (1 bij 1cm) en meng deze door het bloem. Probeer het samen te knijpen zodat alles een beetje korrelig wordt. Voeg hierna het ei, water en het azijn toe en probeer dit tot een bal te vormen met zo min mogelijk kneden. Verpak dit in folie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Zo koelt de boter weer af. Meng de roomkaas met verse tuinkruiden. Je kunt hier van alles voor gebruiken, bieslook en peterselie geven een heerlijke smaak. Voeg nog peper en zout toe en zet het mengsel apart |
2
Klaar
|
De inhoud bakkenBak de kippendij met wat peper en zout. Probeer een mooie bruining te krijgen voor extra smaak. Voeg na 5-10 minuutjes de prei toe gesneden in ringetjes. Giet het overtollige vocht af (of zeef dit mengsel) en voeg de kruidenkaas mix toe. |
3
Klaar
|
De taartvorm bekledenVerwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met roomboter. Je kunt de helft van het gemaakte deeg uitrollen totdat je de volledige vorm + zijkanten kunt bekleden. Strooi wat paneermeel op de bodem zodat deze mooi krokant wordt tijdens het bakken. Gooi de vulling hierop en druk deze zachtjes aan tot een compacte massa. Rol de tweede helft van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4mm en snijd hier stroken van 1-2 cm uit. Je kunt deze in een raster op de vulling leggen en al het deeg bestrijken met wat eigeel. |
4
Klaar
|
Bakken en Eten |