• Home
  • BBQ
  • Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ
0 0
Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
3kg Spare Ribs
500ml Appelsap
4el Sojasaus
90g Roomboter
100ml BBQ Saus
Rub
2el Bruine suiker
2tl Knoflookpoeder
2tl Chilipoeder
2tl Paprikapoeder
2tl Mosterdpoeder
2tl Zwarte peper
2tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ

Kenmerken:

    Spice and glazed ribs. Heerlijk!

    • 360min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Rub

    Samenvatting

    Delen

    Sloof je eens lekker uit in het weekend en maak deze heerlijke spareribs voor je vrienden of familie. Je kunt ervoor kiezen om de ribs al een avond van te voren te marineren. Vergeet absoluut niet het vliesje van de holle kant de verwijderen. Dit is erg belangrijk voordat je gaat marineren. Voor dit recept heb ik de 3-2-1 methode aangehouden. Dit is dus 3u indirect garen, 2u ingepakt en 1u uit de verpakking ‘glazen’. Hier heb ik BBQ saus uit de winkel voor gebruikt. Dit kun je uiteraard ook zelf maken als je dat wilt.

    Benodigdheden:
    BBQ
    Briketten
    Eiken woodchunks
    Aluminiumfolie
    2 Aluminium bakjes
    Digitale thermometer

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwijder het vliesje van de holle kant. Je kunt dit lospeuteren met een mesje. Trek daarna het vliesje er helemaal af. Als dit niet zo gemakkelijk gaat, dan kun je ook de holle kant van een lepel gebruiken. Verwijder het overtollige vet, indien aanwezig.
    Dep de ribs af met een stuk keukenpapier en maak je rub! Je kunt hier uiteraard ook je eigen favoriete rub voor gebruiken.

    2
    Klaar

    Smeer de rub over de ribs heen en druk het goed aan. Als je het niet de avond van te voren hebt gekruid, pak het nu dan nog even strak in met huishoudfolie.

    3
    Klaar

    De BBQ

    Dit gerecht heb ik klaargemaakt op een Weber Masters Touch BBQ. De onderste grill heb ik voor de helft afgedekt met aluminiumfolie zodat je de luchtstroom alleen op je kolen hebt. Leg hierop 2 uitlekbakjes. 1 gevuld met koken water en 1 leeg.
    Leg de briketten op de andere helft van de grill, bovenop het aluminiumfolie.

    Zorg ook alvast dat je bovenste grill al schoon is. Houd er rekening me dat het klepje van je bovenste grill boven de kolen moet liggen. Dan kun je namelijk gemakkelijk de wood chunks toevoegen en extra briketten.

    Daarnaast kun je de thermometer voor de omgevingstemperatuur vastzetten.

    4
    Klaar

    Wanneer de omgevingstemperatuur rond de 110°C is, dan kun starten met het vlees indirect te garen. Leg de ribs er nu op en voeg een paar wood chunks toe tussen de kolen.

    Als de ribs erop hebt gedaan, dan kun je saus maken om het vlees mee te bestrijken tijdens de eerste 3 uur.

    5
    Klaar

    de mopsaus

    Pak een steelpannetje en smelt hier de boter in. Als de boter is gesmolten, dan kun je de sojasaus en appelsap toevoegen. Zodra het goed gemengd is, dan kun je het laten afkoelen.

    6
    Klaar

    3-2-1

    Bestrijk het vlees om het uur met de mopsaus. Hetgeen wat je overhoudt gebruik je als de spareribs zijn ingepakt.
    Na de 3 uur pak je de ribs in met aluminiumfolie. Houdt aan 1 kant een opening waar je straks de mopsaus in kan gieten. Zodra je dit hebt gedaan vouw je het dicht. Laat het nu nog 2 uur garen.
    Pak ze uit en leg ze weer op de indirecte kant van de grill. Bestrijk ze om de 15 minuten met de BBQ saus tot het uur voorbij is.
    That's it! Serveer er wat groenten en/of patatjes bij en smullen maar!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Pittige courgettesoep met kokosroom
    volgende
    Eendenborst met een fruitige saus
    vorige
    Pittige courgettesoep met kokosroom
    volgende
    Eendenborst met een fruitige saus