Ingrediënten
-
3kg Spare Ribs
-
500ml Appelsap
-
4el Sojasaus
-
90g Roomboter
-
100ml BBQ Saus
-
Rub
-
2el Bruine suiker
-
2tl Knoflookpoeder
-
2tl Chilipoeder
-
2tl Paprikapoeder
-
2tl Mosterdpoeder
-
2tl Zwarte peper
-
2tl Zeezout
Samenvatting
Sloof je eens lekker uit in het weekend en maak dit heerlijke recept spare ribs voor je vrienden of familie. Je kunt ervoor kiezen om de ribs al een avond van te voren te marineren. Vergeet absoluut niet het vliesje van de holle kant de verwijderen. Dit is erg belangrijk voordat je gaat marineren. Voor dit spare ribs recept heb ik de 3-2-1 methode aangehouden. Dit is dus 3u indirect garen, 2u ingepakt en 1u uit de verpakking ‘glazen’. Hier heb ik BBQ saus uit de winkel voor gebruikt. Dit kun je uiteraard ook zelf maken als je dat wilt.
Benodigdheden:
BBQ
Briketten
Eiken woodchunks
Aluminiumfolie
2 Aluminium bakjes
Digitale thermometer
Stappen
1
Klaar
|
Verwijder het vliesje van de holle kant. Je kunt dit lospeuteren met een mesje. Trek daarna het vliesje er helemaal af. Als dit niet zo gemakkelijk gaat, dan kun je ook de holle kant van een lepel gebruiken. Verwijder het overtollige vet, indien aanwezig. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
De BBQDit gerecht heb ik klaargemaakt op een Weber Masters Touch BBQ. De onderste grill heb ik voor de helft afgedekt met aluminiumfolie zodat je de luchtstroom alleen op je kolen hebt. Leg hierop 2 uitlekbakjes. 1 gevuld met koken water en 1 leeg. Zorg ook alvast dat je bovenste grill al schoon is. Houd er rekening me dat het klepje van je bovenste grill boven de kolen moet liggen. Dan kun je namelijk gemakkelijk de wood chunks toevoegen en extra briketten. Daarnaast kun je de thermometer voor de omgevingstemperatuur vastzetten. |
4
Klaar
|
Wanneer de omgevingstemperatuur rond de 110°C is, dan kun starten met het vlees indirect te garen. Leg de ribs er nu op en voeg een paar wood chunks toe tussen de kolen. Als de ribs erop hebt gedaan, dan kun je saus maken om het vlees mee te bestrijken tijdens de eerste 3 uur. |
5
Klaar
|
de mopsausPak een steelpannetje en smelt hier de boter in. Als de boter is gesmolten, dan kun je de sojasaus en appelsap toevoegen. Zodra het goed gemengd is, dan kun je het laten afkoelen. |
6
Klaar
|
3-2-1Bestrijk het vlees om het uur met de mopsaus. Hetgeen wat je overhoudt gebruik je als de spareribs zijn ingepakt. |