Ingrediënten
-
1.5el Bloem
-
200ml Runderbouillon
-
100ml Slagroom
-
50g Roomboter
-
2tl Groene pepers
-
5cl Cognac
-
1st Sjalot
-
Handje Verse Peterselie
-
Zwarte peper
Samenvatting
Een super bekende saus die je eet bij vlees en groenten; Pepersaus. Heel erg lekker, al zeg ik het zelf, en helemaal niet moeilijk om te maken. Bij dit recept zie je hieronder ook de video-instructie hoe je de pepersaus kunt maken. Met deze video en de beschreven stappen weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken!
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Zet een steelpan op het vuur en verwarm hier de boter in. Voeg dan de gesneden sjalot en knoflook toe aan de gesmolten boter. Fruit dit ongeveer 2 minuten. |
2
Klaar
|
Nu kan de bloem bij de boter. Roer het goed, want dit bakt snel aan. Bak de bloem ook weer 2 minuten tot deze licht gebruind is. |
3
Klaar
|
Dan gaat het vocht erbij. Voeg eerst de cognac en daarna de bouillon toe aan het bloemmengsel. Blijf dit goed roeren tot er geen klontjes meer inzitten. |
4
Klaar
|
Nu mogen ook de groene peperkorrels en de gemalen zwarte peper naar smaak erbij. Al roerend voeg je ook de slagroom toe en de peterselie. Nog even door laten koken en je kunt de pepersaus serveren bij je maaltijd. |