0 0
Sperziebonen gewikkeld in spek

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
90g Sperziebonen
6 plakken Ontbijtspek
1tl Lichte basterdsuiker
Zonnebloemolie
1el Roomboter
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sperziebonen gewikkeld in spek

Kenmerken:

  Snel en lekker!

  • 15min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Het bekende bijgerecht bij een kerstmaaltijd: de sperziebonen gewikkeld in spek! Niet erg lastig om te maken, maar altijd superlekker. Het heeft alleen een beetje aandacht nodig en dan kun je van een paar simpele ingrediënten iets lekkers op tafel zetten.

  Natuurlijk kun je dit ook andere momenten op tafel zetten dan tijdens de kerstdagen. Wat ik lekker vind in dit recept is dat je 1 kant van het spek eerst even aanbakt in de olie met een beetje suiker.

  In dit recept staat het aantal porties gelijk met het aantal ‘pakketjes’ van sperziebonen met ontbijtspek. Je kunt 2 pakketjes per persoon rekenen.

  Veel plezier met het maken en laat hieronder weten wat je ervan vindt!

  Stappen

  1
  Klaar

  Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Dop de boontjes en blancheer de boontjes een kleine 5 minuten. Blancheren houdt in dat je ze kort kookt en daarna afspoelt met koud water om het garingsproces te stoppen.

  Dus als ze hebben een kleine 5 minuten hebben gekookt en je ze hebt afgespoeld met koud water, zet ze dan eventjes aan de kant. Nu hebben de boontjes nog een lekkere 'bite'.

  2
  Klaar

  Zet nu ook een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje zonnebloemolie erin. Voeg het suiker toe gevolgd door de plakjes ontbijtspek. Bak ze ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur zodat er een gekarameliseerd laagje ontstaat op het spek. Ze moeten niet hard gebakken worden omdat je ze dadelijk om de boontjes wikkelt. Zet het vuur onder de pan uit en haal de plakken ontbijtspek eruit.

  3
  Klaar

  Wikkel een plak ontbijtspek om 15g aan sperziebonen. Dit zullen ongeveer 6 sperziebonen zijn. Herhaal dit tot je alle plakken ontbijtspek hebt gebruikt.

  Leg de pakketjes nu weer terug in de pan en zet het vuur eronder weer aan op middelhoog. Voeg er ook de roomboter aan toe en bestrooi de pakketjes met de zwarte peper. Bak het spek nu verder rondom knapperig en dan zijn ze klaar!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
  vorige
  Visburger met ravigottesaus
  volgende
  Groentebowl met kip en zoete aardappel
  vorige
  Visburger met ravigottesaus
  volgende
  Groentebowl met kip en zoete aardappel
  Hulp nodig?