Ingrediƫnten
-
250g Blad spinazie
-
150g Boerenkool
-
1st Aubergine
-
1st Rode ui
-
2sr Zoete aardappel
-
1tl Chilivlokken
-
2tl Knoflookpuree
-
1tl Tijm
-
1tl Peterselie
-
1l Kippenbouillon
-
Rasp SinaasappelSchil
-
Rasp LimoenSchil
Samenvatting
Een erg spannende soep om op tafel te zetten. Het smaakt werkelijk lekkerder dan dat het eruit ziet?! Het is een vitaminebom en rijk van smaak.
Dit is het eerste vegan recept welke ik heb geplaatst. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik door dit gerecht wellicht wel wat meer de vegan kant van recepten wil ontdekken.
Stappen
1
Klaar
|
Je kunt beginnen met het snijden van de ui in halve ringen. Bij de broccoli haal je de roosjes eraf en maak je hier kleine stukken van. De resterende uitsteeksels snij je eraf en gooi je weg. De stam schil je daarna en ook deze kun je klein snijden. De aardappel hoef je vooraf niet te koken. Deze kun je schillen en in kleine blokjes snijden. De aubergine gebruik je later. |
2
Klaar
|
Pak een braadpan en doe hier een scheut olie in. Fruit nu de ui rn voeg de aardappel, spinazie en boerenkool toe. Schep het geheel goed door elkaar totdat de spinazie is geslonken. Nu kun je de knoflookpuree, tijm, peterselie en chili toevoegen. Als je het lekker vindt doe je er nog een klontje roomboter bij. Als laatste meng je de kippenbouillon er doorheen. Dit kan door eerst het water te koken en daarin het bouillonblokjes toe. Wat ook kan is het bouillonblokje verkruimelen in de braadpan en het water dan toevoegen. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Check de aardappelen of ze zacht zijn geworden. Zo ja, dan kun je alles pureren. Je bent klaar met pureren zodra het een mooie gladde groene soep is geworden. Nu voeg je de stukken aubergine toe. Rasp de schil van een halve limoen en een halve sinaasappel. Roer dit nog even door de soep en je bent klaar! Serveertip: voeg er een toefje zure room toe. Daardoor geen vegan meer, maar wel lekker! |