Ingrediënten
-
1 kop Rijst
-
1 Courgette
-
1 Paprika
-
2 Witte ui
-
6 tenen Knoflook
-
1 el Gember
-
1 el Vissaus
-
6 el Sojasaus
-
1 el Oestersaus
-
1 el Appelaziin
-
1 el Honing
-
250gr Runderbavette
-
1 Eiwit
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingSnij de runderbavette tegen de draad in in dunne lapjes. Hierdoor is het snel klaar en valt het nog makkelijker uit elkaar. Marineer het vlees met wat sojasaus, vissaus, oestersaus, 2 tenen knoflook en een theelepel gember. Meng dit allemaal samen met het eiwit van 1 ei (dit maakt het uiteindelijk nog zachter) Dit mengsel kan tot een hele dag marineren: hoe langer, des te beter. Snij alle groentes in dunne reepjes zodat het ook snel klaar is in de wokpan. De gember en knoflook mag fijngehakt worden. Maak ook een sausje alvast klaar van 6 el sojasaus, 1 el honing, 1 el vissaus, 1 el oestersaus. |
2
Klaar
|
Koken!Kook de rijst alvast klaar zodat je niet in de knoop komt met de tijd. Rundvlees kan je niet te lang bakken en de groentes zijn snel gaar. Alles bij de hand dus! Begin met het rundvlees te bakken op de heetste temperatuur mogelijk. Probeer zoveel mogelijk kleur te creëren. Zodra je geen rood vlees meer ziet kun je het apart zetten in een bakje. Bak hierna in een bodempje olie de knoflook en gember kort in olie, gooi hier alle groentes bij en roerbak dit totdat het begint te slinken. Op dit moment kan de saus, rijst en het vlees erbij. Bak dit nog even kort door zodat alles mooi samen komt. Serveer met wat sesamzaadjes en Sriracha (optioneel). Eet smakelijk! |