Ingrediënten
-
1 Knoflook Bol
-
1 Rode ui
-
60gr Gember
-
1 ChilipeperOptioneel als je van hitte houdt
-
1tl Kurkuma
-
1tl Komijnzaad
-
1tl Kaneelpoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl CayennepoederMinder kan ook als je niet tegen pittig kan
-
1 Lenteui
-
300gr Kippendijen
-
Rijst
-
2 Paprika
-
250gr Groene Bonen
-
200ml Kokosmelk
Samenvatting
Voor deze Kip Curry met rijst gaan we eerst een Currypasta maken, die we daarna direct kunnen gebruiken voor het gerecht. De Currypasta kun je nog wel een tijd bewaren in de koelkast!
Stappen
1
Klaar
|
De currypasta maken we door de ui, knoflook, gember en lente uit (witte delen) in groffe stukken te hakken. Deze kun je in de blender samen met alle kruiden doen en heel fijn malen. Je kunt hier ook een beetje zout doorheen doen. Door een beetje water toe te voegen is het makkelijker om de pasta fijn te maken. Deze pasta kun je aanpassen als je niet goed tegen heet eten kunt, of je kunt een gokje wagen! De hoeveelheid zoals beschreven is genoeg om 6x te koken voor twee personen. |
2
Klaar
|
Zet eerst de bonen even in een pannetje kokend water, dan kunnen ze alvast een beetje garen. Ook de rijst kun je alvast opzetten. Nu de pasta af is kun je beginnen door de kippendij (met een beetje zout en peper) te bakken in de pan. Zodra deze goed gebruind is, kun je de groentes en de currypasta toevoegen. Twee grote eetlepels currypasta is prima voor 2 personen. Bak dit geheel een paar minuten goed door. Hierdoor komen alle smaken uit de pasta vrij en wordt de gember en knoflook wat zachter van smaak. Na enkele minuten kun je de kokosmelk toevoegen. Laat dit geheel op een laag vuur nog enkele minuten zachtjes koken zodat alle smaken samen komen. Proef voordat je gaat serveren nog even of het goed op smaak is (zout). |
Commentaren Verberg reacties
Wat moet ik doen als ik geen keukenmachine heb?
Meer geld verdienen