0 0
Gehaktballen oosterse stijl

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De gehaktballen
650g Rundergehakt
150g Varkensgehakt
1st Ui
3st Knoflook
60g Witbrood
30g Paneermeel
50ml Volle melk
2tl Chilivlokken
De saus
2st Citroengras
5cm Gember
1tl Kaneelpoeder
1.5tl Korianderpoeder
2tl Kurkuma
500ml Kippenbouillon
500ml Kokosmelk
1st Limoen
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gehaktballen oosterse stijl

Kenmerken:

    Heerlijke gehaktballen in kokosmelk

    • 60min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De gehaktballen

    • De saus

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijke manier voor het bereiden van de klassieke gehaktbal. Door ze te garen in kokosmelk met gember en citroengras krijgen de ballen een unieke smaak. Check hieronder hoe je het gerecht maakt en laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!

    Stappen

    1
    Klaar

    Pak een kom en doe hier het runder- en varkensgehakt in. Pak een andere kom en voeg hier het witbrood in stukken toe met de melk en paneermeel. Laat dit eventjes weken.
    Snipper de ui en knoflook en fruit dit in de pan. Voeg dit daarna toe aan het gehakt. Kruid het gehakt dan nog verder met peper, zout en chilivlokken. Draai en nu gehaktballen van ter grootte van een golfbal.

    Schil alvast de gember en snijd deze in plakken. De citroengras moet je eerst kneuzen. Dit kun je doen door erop te slaan met de achterkant van de mes. Snijd de citroengras dan in 3 stukken.

    2
    Klaar

    Bakken maar!

    Pak een grote pan en doe hier olie met een klein beetje boter in. Als de pan warm is, dan bak je de gehaktballen rondom bruin.
    Als ze rondom bruin zijn, dan draai je het vuur naar beneden. Voeg nu de gember en citroen gras toe door ze tussen de ballen op de bodem te leggen. Zo komen de smaken lekker vrij. Voeg dan de kaneelpoeder, korianderpoeder en kurkuma toe. Hussel het even door elkaar en voeg dan de kippenbouillon eraan toe. Als laatste doe je kokosmelk erbij en laat je het nog ongeveer 40min pruttelen tot de gehaktballen gaar zijn. Proef tussendoor of het nog een beetje peper en/of zout kan gebruiken.
    Thats it! Knijp nog een beetje limoensap over de gehaktballen heen voor je ze opdient.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Caesar salade met kip, bacon en peer
    volgende
    Hash Browns met bacon en ei
    vorige
    Caesar salade met kip, bacon en peer
    volgende
    Hash Browns met bacon en ei