Ingrediënten
-
De gehaktballen
-
650g Rundergehakt
-
150g Varkensgehakt
-
1st Ui
-
3st Knoflook
-
60g Witbrood
-
30g Paneermeel
-
50ml Volle melk
-
2tl Chilivlokken
-
De saus
-
2st Citroengras
-
5cm Gember
-
1tl Kaneelpoeder
-
1.5tl Korianderpoeder
-
2tl Kurkuma
-
500ml Kippenbouillon
-
500ml Kokosmelk
-
1st Limoen
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een heerlijke manier voor het bereiden van de klassieke gehaktbal. Door ze te garen in kokosmelk met gember en citroengras krijgen de ballen een unieke smaak. Check hieronder hoe je het gerecht maakt en laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
Pak een kom en doe hier het runder- en varkensgehakt in. Pak een andere kom en voeg hier het witbrood in stukken toe met de melk en paneermeel. Laat dit eventjes weken. Schil alvast de gember en snijd deze in plakken. De citroengras moet je eerst kneuzen. Dit kun je doen door erop te slaan met de achterkant van de mes. Snijd de citroengras dan in 3 stukken. |
2
Klaar
|
Bakken maar!Pak een grote pan en doe hier olie met een klein beetje boter in. Als de pan warm is, dan bak je de gehaktballen rondom bruin. |