Ingrediënten
-
300g Kippendijen
-
2tl Cajun
-
6st Bacon reepjes
-
1st Peer
-
2st Little gem
-
2st Lenteui
-
2st Eieren
-
20g Kiemgroenten
-
20g Parmazaanse Kaas (vlokken)
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Olijfolie
-
Croutons
-
0.25st Witbrood
-
1el Italiaanse kruiden
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Olijfolie
-
Caeser dressing
-
5st Ansjovis
-
1st Knoflook
-
2el Mayonaise
-
1tl Dijon mosterd
-
0.5st Citroen
-
1el Parmezaanse kaas (poeder)
-
1tl Worcestersaus
Samenvatting
Ontdek de heerlijke smaak van een zelfgemaakte Caeser salade met gegrilde kip, bacon en peer. Mocht je geen fan zijn van gegrilde kip, dan kun je deze vervangen door gerookte kip. Maar dat is niet alles – deze salade wordt compleet gemaakt met zelfgemaakte croutons en Caeser dressing. Het resultaat? Een smaakexplosie die je niet wilt missen. Perfect voor een lichte, frisse maaltijd op een warme dag. Lees verder voor het volledige recept en ontdek hoe je deze heerlijke #CheckMyDish creatie zelf kunt maken! Laat mij hieronder weten wat je ervan vindt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Stappen
1
Klaar
|
KipStart met het kruiden van de kip. Verdeel de cajun kruiden er overheen en gril de stukken kip rondom bruin. Als je geen grillpan hebt, dan kan het ook in een pan met een platte bodem. Als de kip klaar is, dan laat je deze afkoelen en snijd deze daarna in grove, maar hapklare stukken. |
2
Klaar
|
EiZet nu een pannetje water op het vuur. Zodra het water kookt, dan voeg je de eieren toe. Kook deze ongeveer 8minuten, laat ze daarna goed schrikken met koud water en pel ze dan. Bak tijdens het wachten de bacon uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. |
3
Klaar
|
CroutonsVerwarm eerst de oven op tot 160°C . Snijd je het brood ik grove blokjes. Het kan een stuk ongesneden brood zijn, maar ook gesneden brood. Als je ze in grove stukken hebt gesneden, dan mix je ze in een kom met olijfolie, Italiaanse kruiden en zeezout. Leg ze daarna op een platte braadslede en bak ze krokant voor ongeveer 5-7 minuten. Laat ze daarna afkoelen. |
4
Klaar
|
Caeser dressingRasp je knoflook en snijd de ansjovis fijn. Voeg dit samen met de andere ingrediënten in een kommetje. Mix alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. |
5
Klaar
|
Was de little gem en lenteui goed onder koud water en snijd ze in ringen. Schil de peer en snijd deze grove blokjes. Voeg deze ingrediënten samen in een ruime kom. Voeg hier dan ook de gesneden, en afgekoelde, kip aan toe. Voeg dan de dressing eraan toe en hussel het goed door elkaar. |
6
Klaar
|
OpdienenNu is het alleen nog maar het bord opdekken! Pak een bord en leg hier de mix uit de kom op. Snijd het ei in kwartstukken en leg deze er bovenop samen met de kiemgroenten. Breek een beetje bacon en strooi dit over je salade heen gevolgd door de Parmezaanse kaas. Voeg nu nog de croutons eraan toe. Breng het nog verder op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie. |