0 0
Caesar salade met kip, bacon en peer

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Caesar salade met kip, bacon en peer

Kenmerken:

    Lekkere frisse salade met kip, bacon en peer!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Croutons

    • Caeser dressing

    Samenvatting

    Delen

    Ontdek de heerlijke smaak van een zelfgemaakte Caeser salade met gegrilde kip, bacon en peer. Mocht je geen fan zijn van gegrilde kip, dan kun je deze vervangen door gerookte kip. Maar dat is niet alles – deze salade wordt compleet gemaakt met zelfgemaakte croutons en Caeser dressing. Het resultaat? Een smaakexplosie die je niet wilt missen. Perfect voor een lichte, frisse maaltijd op een warme dag. Lees verder voor het volledige recept en ontdek hoe je deze heerlijke #CheckMyDish creatie zelf kunt maken! Laat mij hieronder weten wat je ervan vindt.

    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Stappen

    1
    Klaar

    Kip

    Start met het kruiden van de kip. Verdeel de cajun kruiden er overheen en gril de stukken kip rondom bruin. Als je geen grillpan hebt, dan kan het ook in een pan met een platte bodem. Als de kip klaar is, dan laat je deze afkoelen en snijd deze daarna in grove, maar hapklare stukken.

    2
    Klaar

    Ei

    Zet nu een pannetje water op het vuur. Zodra het water kookt, dan voeg je de eieren toe. Kook deze ongeveer 8minuten, laat ze daarna goed schrikken met koud water en pel ze dan. Bak tijdens het wachten de bacon uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

    3
    Klaar

    Croutons

    Verwarm eerst de oven op tot 160°C . Snijd je het brood ik grove blokjes. Het kan een stuk ongesneden brood zijn, maar ook gesneden brood. Als je ze in grove stukken hebt gesneden, dan mix je ze in een kom met olijfolie, Italiaanse kruiden en zeezout. Leg ze daarna op een platte braadslede en bak ze krokant voor ongeveer 5-7 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

    4
    Klaar

    Caeser dressing

    Rasp je knoflook en snijd de ansjovis fijn. Voeg dit samen met de andere ingrediënten in een kommetje. Mix alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout.

    5
    Klaar

    Was de little gem en lenteui goed onder koud water en snijd ze in ringen. Schil de peer en snijd deze grove blokjes. Voeg deze ingrediënten samen in een ruime kom. Voeg hier dan ook de gesneden, en afgekoelde, kip aan toe. Voeg dan de dressing eraan toe en hussel het goed door elkaar.

    6
    Klaar

    Opdienen

    Nu is het alleen nog maar het bord opdekken! Pak een bord en leg hier de mix uit de kom op. Snijd het ei in kwartstukken en leg deze er bovenop samen met de kiemgroenten. Breek een beetje bacon en strooi dit over je salade heen gevolgd door de Parmezaanse kaas. Voeg nu nog de croutons eraan toe. Breng het nog verder op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie.
    That's it! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello
    volgende
    Gehaktballen oosterse stijl
    vorige
    Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello
    volgende
    Gehaktballen oosterse stijl
    Hulp nodig?