Ingrediënten
-
Espresso-semifreddo
-
60ml EspressoAfgekoeld
-
2 Eidooiers
-
50gr Kristalsuiker
-
175ml Slagroomopgeklopt
-
-
Chocolade-semifreddo
-
120ml SlagroomOm de chocolade in te smelten
-
175ml Slagroomopgeklopt
-
50gr Kristalsuiker
-
2 Eidooiers
-
170gr Chocolade
-
Franse Meringue
-
3 Eiwit
-
100 Kristalsuiker
-
90 Poedersuiker
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Maak eerst de meringueKlop de eiwitten luchtig tot een stijf mengel, voeg al roerend langzaam de kristalsuiker toe en klop het goed door. |
2
Klaar
|
Bak de meringue in de oven.Maak grote toeven op een bakblik met bakpapier. Druk de puntjes plat met een natte lepel zodat deze niet verbranden. |
3
Klaar
|
Maak vervolgens de espresso vlaKlop de eierdooiers met de suiker luchtig, en verwarm dit mengels au bain-marie. Zorg ervoor dat het mengsel niet te heet wordt (onder de 70graden) want anders gaat het schiften. Het moet mooi luchtig, lopend mengels worden. |
4
Klaar
|
Meng de slagroom met de eierdooiersSla de slagroom door de espressovla. Probeer het luchtigmogelijk te houden. Niet te hard roeren dus. |
5
Klaar
|
Maak de chocoladevlaSmelt de chocolade met slagroom en laat het iets afkoelen |
6
Klaar
|
maak de chocolade-semifreddo |
7
Klaar
|
Maak de semifreddo verder afsla de meringue een beetje plat en verdeel deze in een laag over de espresso-semifreddo. |
8
Klaar
|
Serveer de semifreddoHaal de semifreddo een half uur voor serveren uit de vriezer en zet haar in de koelkast. |