Ingrediënten
-
600g Kippendijen
-
500ml Karnemelk
-
1l Zonnebloemolie
-
1takje Munt
-
1st rode peper
-
1st Limoen
-
1tl Sriracha
-
4el Mayonaise
-
1tl Dijon mosterd
-
Gekruid bakmeel
-
250g Zelfrijzend bakmeel
-
2tl Selderijzout
-
2tl Chilipoeder
-
1tl Nootmuskaat
-
2tl Uienpoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
2tl Oreganogedroogd
-
2tl Tijmgedroogd
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
Samenvatting
Een geweldige snack voor bij de borrel. Laat het een dagje marineren in de karnemelk voor het optimale resultaat.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de kip in hapklare stukken en doe het in een grote kom. Giet de karnemelk erbij en dek het af met vershoudfolie. Zet het in de koelkast en laat het een nacht staan. |
2
Klaar
|
Haal de kip uit de koelkast en pak een andere kom erbij. Doe in deze kom alle ingrediënten voor het gekruide meel. Zorg dat je het goed met elkaar mixt. |
3
Klaar
|
FriturenPak nu een diepe pan en giet hier de zonnebloemolie in. Verwarm het tot 180°C. Haal nu een stukje kip uit de karnemelk en haal de kip door het gekruide meel. Doe het dan direct in de hete olie en frituur het ongeveer 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Daarna laat je het uitlekken op een stuk keukenpapier. |
4
Klaar
|
Risp de blaadjes munt van de tak en hak deze grof. Strooi ze daarna over de kipstukjes heen. Snijd de rode peper in ringen en strooi deze er ook overheen. De limoen kun je in partjes snijden en erbij leggen. Voor de saus meng je simpelweg de Sriracha met de mosterd en mayonaise. That's it! En nu smullen maar! |