Ingrediënten
-
300g Dorade
-
0.5st Rode ui
-
1st Grapefruit
-
Tijgermelk
-
5st Limoen
-
1st Grapefruitsap
-
1cm Gember
-
0.5st Knoflook
-
0.5st Rode ui
-
2takjes Koriander
-
0.5st Chilipeper
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
Samenvatting
Ceviche is een Peruaans gerecht en is vermoedelijk al honderden jaren oud. Het is een gerecht waarbij je rauwe vis laat marineren in het zuur van limoen of citroen. In mijn geval heb ik de basisreceptuur van tijgermelk gemaakt en daar dorade in gemarineerd. Uiteraard kun je zelf een andere vis kiezen.
Stappen
1
Klaar
|
TijgermelkPers de sap uit de limoenen en grapefruit. Snijd de gember, knoflook, chilipeper, rode ui, koriander heel fijn. Voeg dit samen in een kommetje. Voeg er dan ook nog de peper en zout eraan toe. |
2
Klaar
|
Maak de vis schoon en snijd het in blokjes van 1.5cm of in dunne plakken. (Niet flinterdun). Voeg dit toe aan de tijgermelk en laat het ongeveer 8-10min staan. Tijdens het wachten maak je de garnering klaar. |
3
Klaar
|
GarneringSnijd de schil van de grapefruit en snijd tussen de velletjes de grapefruit eruit. |
4
Klaar
|
Leg de vis op een bord en garneer het met de grapefruit, rode ui en scheur er nog een beetje koriander overheen. Breng het verder op smaak met een beetje tijgermelk. Thats it! |