0 0
Ceviche van dorade

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Dorade
0.5st Rode ui
1st Grapefruit
Tijgermelk
5st Limoen
1st Grapefruit sap
1cm Gember
0.5st Knoflook
0.5st Rode ui
2takjes Koriander
0.5st Chilipeper
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ceviche van dorade

Kenmerken:
  • Vis
Keuken

    Een bijzondere manier van bereiding!

    • 25min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Tijgermelk

    Samenvatting

    Delen

    Ceviche is een Peruaans gerecht en is vermoedelijk al honderden jaren oud. Het is een gerecht waarbij je rauwe vis laat marineren in het zuur van limoen of citroen. In mijn geval heb ik de basisreceptuur van tijgermelk gemaakt en daar dorade in gemarineerd. Uiteraard kun je zelf een andere vis kiezen.

    Stappen

    1
    Klaar

    Tijgermelk

    Pers de sap uit de limoenen en grapefruit. Snijd de gember, knoflook, chilipeper, rode ui, koriander heel fijn. Voeg dit samen in een kommetje. Voeg er dan ook nog de peper en zout eraan toe.

    2
    Klaar

    Maak de vis schoon en snijd het in blokjes van 1.5cm of in dunne plakken. (Niet flinterdun). Voeg dit toe aan de tijgermelk en laat het ongeveer 8-10min staan. Tijdens het wachten maak je de garnering klaar.

    3
    Klaar

    Garnering

    Snijd de schil van de grapefruit en snijd tussen de velletjes de grapefruit eruit.
    Snijd de rode ui in dunne halve ringen.

    4
    Klaar

    Leg de vis op een bord en garneer het met de grapefruit, rode ui en scheur er nog een beetje koriander overheen. Breng het verder op smaak met een beetje tijgermelk. Thats it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Summery Sate
    volgende
    Sliptong met garnalensalade
    vorige
    Summery Sate
    volgende
    Sliptong met garnalensalade