• Home
  • Diner
  • Nasi met kippendijen en vol groenten
0 0
Nasi met kippendijen en vol groenten

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kippendijen
100g Gerookte spekjes
1st Paprika
0.5st Prei
50g Taugé
100g Sperziebonen
3st Knoflook
200g Rijst Basmati
1el Sesamolie
1el Sojasaus
1el Cajun
0.5tl Chilivlokken
1tl Worcestersaus
1el Oestersaus
1el Sesamzaad

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Nasi met kippendijen en vol groenten

Kenmerken:
    • 40min
    • Porties 3
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Gek genoeg heb ik dit recept nog niet eerder geplaatst. Ik ben namelijk gek op nasi! Vaak schep ik toch wel een tweede keer op en heb ik er later alweer spijt van, maar wat is dt een lekker recept! Heel goed te doen of je nou met 2 personen bent of een heel gezin. Wat mij betreft is het belangrijkste dat je na het koken van de rijst dit nog even aanbakt in de wokpan met alle kruiden en sappen van de andere ingredienten. Check dit gerecht en ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt! Laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijden

    Een goede voorbereiding is het halve werk! Ze 2 pannen met water op het vuur en breng deze aan de kook. 1 is voor de rijst en de andere voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze in 2en voor je ze in het water doet.

    Nu je wacht op je rijst en sperziebonen kun je starten met het snijden. Snijd de paprika in grove reepjes, de prei in ringen en de knoflook in fijne stukjes.De kippendijen kun je ook in wat grovere stukken snijden. Leg de kip in een schaal en kruid deze met de sesamolie, sojasaus, cajun, chilivlokken en worcestersaus. De oestersaus en sesamzaadjes gebruik je later.

    2
    Klaar

    Bak alvast de spekjes op middelhoog vuur bruin. Haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken op een vel papier. Nu zal zo een beetje je rijst gaar zijn en zo ook je sperziebonen. Giet deze af en zet deze aan de kant.

    Nu is dus je kip gekruid, zijn de groenten klaar, is de rijst gekookt en zijn je spekjes al gebakken. Nu kun je de wokpan tevoorschijn halen en wokken!

    3
    Klaar

    Wokken

    Doe een scheut olie in de wokpan. Als de olie heet is dan kun je de kip bakken. Als deze rondom bruin is, dan voeg je de paprika, prei en taugé toe. Bak dit even een 3 minuten mee en de knoflook en sperziebonen toe. Voeg nu de oestersaus toe. Bak dit ook nog een aantal minuten en doe de spekjes erbij.
    Je bent nu bijna klaar! Pak een kom en doe alles wat nu in de wokpan zit erin. Hou het vuur onder de pan aan en pak in dezelfde pan de rijst welke je eerder hebt gekookt. Bak dit een paar minuten op hoog vuur en voeg nog een beetje extra sojasaus toe als je het lekker vindt.
    Nu kun je de alles van de kom aan de rijst toevoegen in de wokpan.
    Bak het geheel verder tot de kip gaar is. Strooi de sesamzaadjes er overheen en je bent klaar! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Hele kip uit de oven
    Homemade hamburger met little gem, tomaat, gekarameliseerde uien en cheddar kaas
    volgende
    Homemade Hamburger
    vorige
    Hele kip uit de oven
    Homemade hamburger met little gem, tomaat, gekarameliseerde uien en cheddar kaas
    volgende
    Homemade Hamburger

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.