Ingrediënten
-
400g Kippendijen
-
100g Gerookte spekjes
-
1st Paprika
-
0.5st Prei
-
50g Taugé
-
100g Sperziebonen
-
3st Knoflook
-
200g RijstBasmati
-
1el Sesamolie
-
1el Sojasaus
-
1el Cajun
-
0.5tl Chilivlokken
-
1tl Worcestersaus
-
1el Oestersaus
-
1el Sesamzaad
Samenvatting
Gek genoeg heb ik dit recept nog niet eerder geplaatst. Ik ben namelijk gek op nasi! Vaak schep ik toch wel een tweede keer op en heb ik er later alweer spijt van, maar wat is dt een lekker recept! Heel goed te doen of je nou met 2 personen bent of een heel gezin. Wat mij betreft, is het belangrijkste dat je na het koken van de rijst dit nog even aanbakt in de wokpan met alle kruiden en sappen van de andere ingrediënten. Check dit gerecht en ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt! Laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenEen goede voorbereiding is het halve werk! Ze 2 pannen met water op het vuur en breng deze aan de kook. 1 is voor de rijst en de andere voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze in 2en voor je ze in het water doet. Nu je wacht op je rijst en sperziebonen kun je starten met het snijden. Snijd de paprika in grove reepjes, de prei in ringen en de knoflook in fijne stukjes.De kippendijen kun je ook in wat grovere stukken snijden. Leg de kip in een schaal en kruid deze met de sesamolie, sojasaus, cajun, chilivlokken en worcestersaus. De oestersaus en sesamzaadjes gebruik je later. |
2
Klaar
|
Bak alvast de spekjes op middelhoog vuur bruin. Haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken op een vel papier. Nu zal zo een beetje je rijst gaar zijn en zo ook je sperziebonen. Giet deze af en zet deze aan de kant. Nu is dus je kip gekruid, zijn de groenten klaar, is de rijst gekookt en zijn je spekjes al gebakken. Nu kun je de wokpan tevoorschijn halen en wokken! |
3
Klaar
|
WokkenDoe een scheut olie in de wokpan. Als de olie heet is dan kun je de kip bakken. Als deze rondom bruin is, dan voeg je de paprika, prei en taugé toe. Bak dit even een 3 minuten mee en de knoflook en sperziebonen toe. Voeg nu de oestersaus toe. Bak dit ook nog een aantal minuten en doe de spekjes erbij. |