Ingrediënten
-
150g Gerookte spekjes
-
1st Knoflook
-
600g Boerenkool
-
500g AardappelenKruimig
-
500g Zoete aardappel
-
400g Rookworstvan zwijn en ree
-
150ml Halfvolle Melk
-
50g Roomboter
-
1el Grove mosterd
-
2el Zilveruitjes
Samenvatting
Een oer-Hollands recept die niet kan missen op de website. Uiteraard zijn er nog meer lekker stamppotjes, maar bij deze het recept voor stamppot boerenkool.
Bij dit recept heb ik niet de gebruikelijke rookworst van Unox gebruikt. Voor dit recept heb ik een heerlijke rookworst met wild gebruikt. Deze worst is gevuld met ree en zwijn. Een geweldige combinatie! Van deze combinatie heb ik ook nog een ander recept online staan waar ik dit gebruik. De gehaktballen met zwijn en ree. Check het HIER!
Wild kun je vaak bij je slager vragen om te bestellen. Anders kan ik je ook Beef & Steak aanraden.
Stappen
1
Klaar
|
Bak eerst de spekjes uit met uitgeperste knoflook en laat het geheel uitlekken op een vel keukenpapier. Je hebt ze dadelijk aan het einde nodig. |
2
Klaar
|
Zet nu 3 pakken met ruim water op het vuur. 1 van de 3 pannen gebruik je straks om in alles in samen te voegen. In 1 pan kook je de aardappelen ongeveer 10 minuten. In een andere pan kook je de boerenkool zoals aangegeven op de verpakking. Dit zal rond de 15 minuten zijn. In de laatste pan kook je de worst 15-20 minuten. |
3
Klaar
|
Zodra alles gekookt is, dan giet je van alle pannen het water af. Pak nu een klein steelpannetje en verwarm hier de roomboter met de melk in. |
4
Klaar
|
ServerenServeer de stamppot in dezelfde pan waarin je hebt gekookt of schep het over in een serveerschaal. Strooi er een paar zilveruitjes overheen en leg de rookworst erop. Eetsmakelijk! |